#ibsilly-nytt
#ibsilly

Allsvensk poängmakare klar för Schweiz

ANNONS

Förra säsongen öste hon in 16 poäng på 5 matcher innan Damallsvenskan stängdes ner. Nu är hon klar för NLA.

27-åriga Julia Ravelius gjorde stor succé i Östra Allsvenskan ifjol då hon och radarpartnern Moa Delshammar öste in 37 poäng tillsammans på fem matcher för sitt Hammarby. När Allsvenskan stängdes ner så valde Delshammar att gå vidare till Täby i SSL, där hennes succésäsong fortsatte. Men Ravelius som spelat i SSL med Tyresö Trollbäcken och Huddinge valde att ta en paus trots att flera SSL-lag försökte värva henne.  

- Jag hade anbud men det var ingenting som var genomförbart där och då. Jag vet inte om en ny SSL-satsning är aktuell, det beror lite på när och hur allt runt omkring ser ut, sa Ravelius till Innebandymagazinet i början på juni

I slutet på Augusti så avslöjade vår #ibsilly-bloggare Mr. Silly att Ravelius var på väg till Schweiz och Zug United och det bekräftar Ravelius för Innebandymagazinet:

- Det var inte helt självklart från början men desto mer kontakt vi hade och desto mer jag tänkte på det kände jag mest att jag inte har någonting att förlora på det, utan bara massor att vinna. Hittills känns det bra och naturen här i Schweiz är helt fantastisk vilket är ännu ett plus.

Det sägs att kontrakten kan vara ganska så lukrativa nere i Schweiz. Hur ser det ut för dig kommer du bara spela innebandy eller kommer du även jobba där nere?

- Ja, jag kommer att jobba vid sidan av. Jag tog examen i juni vilket har medfört att jag är väldigt motiverad att starta min civila karriär på riktigt. Jag fick ett jobb väldigt snabbt här i Schweiz och hade min första arbetsdag i förra veckan.  

Vad har du för förväntningar på kommande säsong? 

- Att få se hur innebandyn i den högsta ligan i ett annat land än Sverige är, ha roligt och lära känna mina nya lagkamrater. Men såklart även att få resa runt i landet. 

Hur pass bra är Zug och vad har laget för målsättning kommande säsong

- Svårt att säga hur bra vi är så här tidigt men vi vill definitivt till slutspel och förbi kvartsfinalen. Men såklart siktar vi på final och guld.


TV: Galante: "Fler lag är med och utmanar"

Alexander Galante Carlströms tankar inför SSL-säsongen: "Länge sedan vi hade en så här bra trupp"

Matchrapporter: Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF Älvsjö AIK utklassade Hammarby IBF på bortaplan Oavgjort för Hammarby IBF hemma mot Tyresö Trollbäcken Ny tung förlust för Hammarby IBF – som tvingas lämna serien Telge SIBK klart för kval efter seger mot Hammarby IBF

Den här artikeln handlar om: