Bele Barkarby vann mot Hammarby IBF

Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF

Bele Barkarby måste kvala för att inte åka ur Allsvenskan östra dam. Det står klart trots seger, 8-2 (1-0, 2-1, 5-1), på hemmaplan mot Hammarby IBF.

Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus kommenterade matchen:

– Förutom suveräna Elin Jonsson så var vi klart bäst åt båda håll. Vi förde ett riktigt bra spel och satte vår styrning, vi var även lika bra på att lägga fina passningar till Bele att kontra på matchen igenom. Vi gav allt och resultattavlan speglar inte matchbilden. Jag önskar Bele all lycka till i kvalet, Anna Jansson och Elin Jonssons rutin kommer bli otroligt viktig om de ska hålla sig kvar. Vi gör en bra säsong utifrån våra förutsättningar när i princip hela laget försvann under covidhärvan.

Bele Barkarby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 02.51 slog Felicia Blomqvist till på pass av Nathalie Holmberg. Bele Barkarby gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0 efter mål av Emma Johansson och Johanna Turesson.

Hammarby IBF reducerade dock till 3-1 genom Jenniefer Cedervall efter 12.13. Bele Barkarby tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.51 genom Felicia Blomqvist, och gick upp till 6-1 innan Hammarby IBF svarade.

Innan matchen var över hade Bele Barkarby gjort hela 8-2.

Felicia Blomqvist gjorde två mål för Bele Barkarby och totalt tre poäng och Ellen Wistedt stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Bele Barkarby slutar på sjunde plats, och Hammarby IBF på tolfte plats.

Matchrapporter: Delad pott när Bele Barkarby gästade Täby FC Bele Barkarby föll mot Täby FC på hemmaplan Jubel för Bele Barkarby efter seger sammanlagt mot Gävle GIK Bele Barkarby kopplade grepp om Gävle GIK – efter seger med 8-2 Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF