#ibsilly-Bloggen
Mr. Silly
Mr. Silly med säsongens sista avslöjanden?
ANNONS

Innebandymagazinets sillybloggare har några sena värvningar till SSL och NLA att avslöja.

Silly season är på väg mot sitt slut och detta blir nog mitt sista inlägg för i år misstänker jag starkt. Kan konstatera att årets silly season har varit galnare än någonsin med flera stora affischnamn som rört på sig framför allt på damsidan. Den galna säsongen har verkligen levt upp till sitt namn med tanke på alla SSL-stjärnor som valt att gå ner till Allsvenskan på både dam- och herrsidan.

För egen del kan jag konstatera att jag avslöjat väldigt många övergångar även i år och att min träffsäkerhet fortsatt är väldigt hög. Det var väl bara ryktet om att Jesper Sankell skulle återvända till Växjö och Warbergs önskelista på nya spelare som visade sig vara rykten utan större substans. Trots att en av spelarna på Warbergs önskelista till slut värvades av hallänningarna trots sportchefens dementi.

Så över till de senaste ryktena som kommer från damsidan där flera av mina källor uppger att Nacka Wallenstam gjort klart med sitt åttonde nyförvärv. Det är ingen mindre än supertalangen Saga Emtell som är klar för SSL-laget. 03:an gjorde 27 poäng som 16-åring i Hammarby för två säsonger sedan i östra Allsvenskan. Under årets säsong hann hon att göra 7 poäng på fyra matcher innan allsvenskan stängdes ner. Då passade hon på att skriva en dubbellicens med Nacka och spelade 17 matcher i SSL och gjorde 3 mål och 2 assist. Enligt mina källor ska nu båda klubbarna vara överens om att Emtell spelar fullt ut med Nacka kommande säsong.

Men detta är inte den enda negativa nyheten för Hammarby för enligt min källa nere i Schweiz är Hammarbys poängdrottning Julia Ravelius mitt uppe i slutförhandlingar med Zug United i NLA. 27-åringen har tidigare spelat i SSL med Huddinge och Tyresö Trollbäcken och när säsongen avbröts förra året så hade hon öst in 10 mål och 6 assist på fem matcher i Allsvenskan.

Som om inte detta vore nog så tvekar även Nackas andra poängdrottning Moa Delshammar om framtiden. Enligt mina källor så har hon inte bestämt sig för om hon ska fortsätta spela eller inte. Förra säsongen gjorde hon häpnadsväckande 21 poäng på fem matcher i Allsvenskan. Sedan lånades hon in till Täby där hon gjorde succé och levererade 15 poäng på 16 matcher och var Täbys bästa spelare under slutspelet. Om både Emtell och Ravelius försvinner så talar nog mycket för att Delshammar gjort sitt i Hammarby också. Dessutom så bor hon vägg i vägg med Hallen i Täby, så en fortsättning där ligger nog närmast till hands.  

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se     


TV: Hur man tystar en gapig hemmapublik

Hemmapubliken försöker psyka Vimmerbyspelaren när han ska slå en avgörande straff men det var ett stort misstag.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: