Hammarby IBF förlorade mot Telge SIBK

Telge SIBK klart för kval efter seger mot Hammarby IBF

Efter seger, 7-1 (2-1, 3-0, 2-0), på bortaplan mot Hammarby IBF står det klart att Telge SIBK efter en bra säsong i Allsvenskan östra dam är klart för kval till Superligan.

– Seger kom efter andra perioden när vårt spel kommer igång som det ska. Vi växer in i spelet. Segersviten känns extra bra nu när det är klart att vi går går till kval. Vi har jobbat hårt för att komma där vi är idag, kommenterade Telge SIBK:s lagledare Henrik Wemmer.

Det här innebär att Telge SIBK nu har fyra segrar i följd.

Telge SIBK började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 03.15 slog Felicia Forsmark till på pass av Therese Gustafsson.

Hammarby IBF kvitterade till 1-1 efter 9.10, genom Elsa Janholt framspelad av Annabel Jonsson.

Telge SIBK tog ledningen på nytt efter 19.31, genom Therese Gustafsson framspelad av Felicia Forsmark.

I andra perioden var Telge SIBK starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom mål av Jennifer Ekman, Josefin Ekerhov och Ester Persson. Telge SIBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Jennifer Ekman och Therese Gustafsson.

Noterbart är att Telge SIBK:s Felicia Forsmark stod för tre poäng, varav ett mål, Therese Gustafsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Jennifer Ekman gjorde två mål och totalt tre poäng.

Med fyra omgångar kvar är Hammarby IBF sist i serien, medan Telge SIBK leder serien.

Onsdag 23 februari möter Hammarby IBF Huddinge IBS borta 19.45 och Telge SIBK möter Tyresö Trollbäcken borta 19.15.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS