Huddinge IBS vann mot Hammarby IBF

Ny tung förlust för Hammarby IBF – som tvingas lämna serien

Det fanns all anledning för Hammarby IBF att sörja efter bortamatchen mot Huddinge IBS i Fleminghallen. Laget förlorade, 3-4 (0-3, 1-0, 2-1), och åker därmed ur Allsvenskan östra dam. Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

Huddinge IBS:s tränare Gunnar Maxén om matchen:

– Vi gör en bra första period. Men sedan bjuder vi in Hammarby i andra och får jobba hårt för att ta tillbaka initiativet i matchen. Det är inte förrän efter halva tredje vi för spelet igen och får in vårt fjärde mål. En eloge till Hammarbys målvakt som gör många kanonräddningar i både andra och tredje perioden.

Elin Barbus blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 8.46 in i tredje perioden.

Segern var Huddinge IBS:s femte på de senaste sex matcherna.

Huddinge IBS spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Ida Petrén-Lantz och ett mål av Linn Maxen Jordal tidigt i perioden. Efter 41 sekunder i andra perioden slog Lisa Dahl till, och reducerade åt Hammarby IBF. 2.13 in i tredje perioden reducerade Hammarby IBF på nytt genom Dina Eklöf framspelad av Therése Perswalld.

2.29 in i perioden slog Hammarby IBF:s Dina Eklöf till ännu en gång framspelad av Tuva Henriksson och kvitterade för Hammarby IBF.

8.46 in i perioden nätade Huddinge IBS:s Elin Barbus på pass av Emelie Lindström och avgjorde matchen. 4-3-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Huddinge IBS är kvar på sjunde plats.

I nästa match möter Huddinge IBS Bele Barkarby borta och Hammarby IBF möter Tyresö Trollbäcken hemma. Båda matcherna spelas lördag 26 februari 13.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS