Hammarby IBF förlorade mot Älvsjö AIK

Älvsjö AIK utklassade Hammarby IBF på bortaplan

Älvsjö AIK dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Hammarby IBF i Allsvenskan östra dam med hela 11-2 (3-0, 4-0, 4-2).

– Älvsjö är ett klart mycket bättre och starkare lag från start till mål. Jäkligt bra dialog från domarna som jag hoppas får chansen att döma i högsta serien nästa säsong, konsekvent bedömning och vågar också erkänna fel. Med tanke på vår skrala poängskörd så kan jag konstatera att minuter ettåriga dotter hade gjort en bättre insats som tränare än jag den här säsongen, kommenterade Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus.

Älvsjö AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Beatrice Lundevall, Anna Monthan och Emilia Oldenburg. Det skulle komma mer från Älvsjö AIK. Även i andra perioden var det Älvsjö AIK som var starkast. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-7.

Älvsjö AIK vann också tredje perioden 2-4 och matchen med hela 11-2.

Anna Monthan gjorde fyra mål för Älvsjö AIK, Frida Nyquist gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Beatrice Lundevall stod för tre poäng, varav två mål.

Med en omgång kvar är Hammarby IBF sist i serien, medan Älvsjö AIK är på tredje plats.

I nästa match möter Hammarby IBF Bele Barkarby borta och Älvsjö AIK möter Tyresö Trollbäcken hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1