#ibsilly
Pontus Karlson Martell och Johannes "JW" Wilhelmsson är återförenade.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Klart: Stjärnan återvänder till Höllviken

ANNONS

Pontus Karlson Martell skulle lagt av – nu gör han comeback i Höllviken.

Pontus Karlson Martell lämnade inför förra säsongen Höllviken för första gången i sin karriär. Forwarden, som nu hunnit fylla 31, testade vingarna utomlands genom att skriva på för schweiziska Chur.

Sejouren i alplandet förstördes dock av skador och efter säsongen meddelade Karlson Martell att karriären var över, men nu står det klart att han gör en blixtsnabb comeback i Höllviken.

Karlson Martell har funnit med under delar av försäsongen, både under match och träning, och har nu skrivit på permanent för Höllviken där han återförenas med radarpartnern Johannes Wilhelmsson.

Hur kommer det sig att du gör comeback?

- Det är en blandning av flera olika faktorer. Kärleken till laget. Kärleken till föreningen. En känsla av att jag fortfarande kan bidra och hjälpa laget. Fötter och rygg som visat sig hålla någorlunda. Och en sjukt envis sportchef, säger Karlson Martell till Innebandymagazinet.

Hur känns kroppen, håller du för en hel säsong eller är detta lite av en chansning?

- Det är svårt att säga såhär tidigt. Jag gjorde första löppasset på ett halvår för bara någon månad sedan och då trodde jag nog inte att jag skulle vara redo för innebandy redan nu. Sen är jag medveten om att jag kommer behöva spela genom viss smärta men det har jag gjort i flera år nu. Om belastningen skulle bli för hög har vi planer för hur vi löser det. Jag tar en ledarroll och Stefansson värvas ner från Storvreta. 

När han lämnade Höllviken spelade laget fortfarande i SSL, men nu har man åkt ur och fått säga farväl till några nyckelspelare. Karlson Martell menar dock på att inte jättemycket har förändrats sedan han försvann från laget. 

- Visst spelar vi i en annan serie men tror fortfarande vi har Sveriges bästa omklädningsrum. Sen vill vi alla vinna varje match vi spelar och det är lättare i Allsvenskan. Så det är ju bra. Om JW kommer upp i nivå krigar vi nog dock snart i botten av SSL igen.

Karlson Martell är inte den enda stjärnan som valt att skriva på för ett allsvenskt lag under sommaren: Sebastian Degeryd, Anton Vestlund och Gustav Jansson är några av Södra seriens häftigaste nyförvärv och i Norra har vi hela Nykvarn-gänget med Hampus Ahrén och Karljohan Ahlroth i spetsen samt Billy Nilsson som valt att återvända till Gävle. 

Noterbart är också att sedan debuten i högstaligan 2014/15 har bara sex spelare gjort fler mål i SSL än Karlson Martells 165. Då ska det tilläggas att han bara gjort fem säsonger medan resten av gänget (undantaget Andreas Stefansson) gjort sju.

Flest mål i SSL herr sedan 2014/15

1. Alexander Galante Carlström, 355

2. Albin Sjögren, 201

3. Andreas Stefansson, 196

4. Max Wahlgren, 193

5. Martin Östholm, 183

6. Jonathan Nilsson, 197

7. Pontus Karlson Martell, 165


TV: Galantes enorma uthållighet: "Har varit min grej"

Alexander Galante Carlströms mäktiga rekord på Beep-testet: "Inte många som kommer upp i det"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: