FBC Lerum vann mot Höllviken

FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken

Matchen mellan FBC Lerum och Höllviken i Allsvenskan södra herr slutade 8-5 (4-0, 1-4, 3-1). Hemmalaget FBC Lerum gjorde en riktigt stark första period och ledde med 4-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Höllviken lyfte sig.

– Första var absolut ingen höjdare och samtidigt som de har en hög utdelning så slarvar vi och ligger inte tillräckligt nära. Sen steppar vi upp ordentligt i andra och äter oss i kapp. Känslan är att det kunde slutat hur som helst idag, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim.

FBC Lerums tränare Anton Olofsson tyckte så här om matchen:

– Det är alltid gott med 3 poäng, idag förtjänar killarna beröm för att de lyckas återhämta sig mentalt efter raset och fixa 3 poäng, mycket fint.

Segern var FBC Lerums fjärde på de senaste fem matcherna, och femte hemmasegern i rad.

FBC Lerum var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-0.

I andra perioden var det i stället Höllviken som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 5-4.

5.40 in i tredje perioden nätade FBC Lerums Tim Brithén framspelad av Calle Björkdahl Carlsvärd och ökade ledningen för FBC Lerum.

7.37 in i perioden slog Isac Olsson Ferm till ännu en gång framspelad av Ted Nivestam och reducerade för Höllviken. Fler mål än så blev det inte för Höllviken.

Efter 17.16 nätade Tim Brithén återigen på pass av Lucas Svensson och ökade ledningen för FBC Lerum.

Laget punkterade matchen med ett 8-5-mål med 17 sekunder kvar att spela genom Tim Sandblom framspelad av Joel Ekström. Det fastställde slutresultatet till 8-5.

FBC Lerums Joel Ekström stod för ett mål och tre assists och William Ljungqvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Isac Olsson Ferm gjorde tre mål för för Höllviken.

Med tre omgångar kvar är FBC Lerum på fjärde plats i tabellen, medan Höllviken är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 2 mars 14.00, har FBC Lerum Warberg hemma i Lerum Arena, medan Höllviken spelar borta mot Kalmarsund.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit