#ibsilly-svepet
Victoria Rosberg lämnar Lund för Lindome.
Foto: Patrik Palm, IBK Lund
#ibsilly

De senaste övergångarna i innebandy-Sverige

ANNONS

Fredagens #ibsilly-svep med de senaste övergångarna

IBK Dalen fortsätter att vara ett av Allsvenskan Norras mest aktiva lag på övergångsmarknaden. Nästa spelare som ansluter till laget blir Yui Takahashi, som plockas från föreningens utvecklingslag i samma serie. 32-åringen, som spelar forward, har redan hunnit debutera för Dalen i Svenska Cupen där hon svarade för fem poäng på tre gruppspelsmatcher. Hon har också deltagit i fem A-VM samt två B-VM med Japan.

***

Elliot Björn, född 2000, lämnar Warberg för första gången i sin karriär. Han har främst figurerat i klubbens utvecklingslag som huserar i både division 1 och 2, där han varit kapten, men nästa säsong representerar han IBK Lund som spelar i Herr1an. Lunds sportchef, Christer Sölve, om värvningen:

- I Elliot får vi en stabil back som har sin styrka i det defensiva spelet och sitt hårda dragskott. Elliot har redan under försäsongen visat att han har en stor utvecklingspotential och att han passar bra in i gruppen.

***

Herr1an-laget Hälsinggården AIK, som huserar i Falun, värvar målvakten Daniel Andersson. Han kommer närmast från Fullersta IBK i divisionen under men har gjort flera säsonger i IBF Faluns organisation, och representerade också Dalarna i SDF-SM säsongerna 2010/11 och 2012/13. Han kommer konkurrera med Linus Janson och Viggo Ekebjär om startplatsen i målet.

***

Mångsidige Jesper Lagervall återvänder till Järfälla IBK i Herr1an – en klubb som han representerade i junioråldern för cirka 10 år sedan. Han har sedan dess spelat i flera olika klubbar i Stockholmsområdet som Bele Barkarby, Roserberg, Hässelby och senast Rotebro som var senaste klubbadressen.

- Jag är oerhört glad att få in Lagervall på så kort tid, och jag vill verkligen passa på att tacka Rotebro IS IBK samt sportchefen Felix Eklund för att ha varit så behjälpliga och snabba med denna övergång. Jesper är en snabbfotad och fysisk spelare som klarar av att axla flera roller vilket gör han ovärderlig i årets truppbygge. Samtidigt som Jesper är rutinerad tror jag han kommer växa ytterligare, något som ska bli spännande att få följa under året. Vi önskar honom varmt välkommen, skriver Järfällas sportchef Daniel Norman på klubbens hemsida.

***
SSL-rutin ansluter till damallsvenska Lindome, detta i form av Victoria Rosberg från IBK Lund. Forwarden, som är född 1995, ska studera i Göteborg och skriver samtidigt på för ett av stadens närliggande lag i Allsvenskan.

- Vi är oerhört glada att Viktoria väljer att komma till Lindome. Redan från första kontakten så har allt känts klockrent och en person som passar perfekt in i vår grupp. Viktoria spelar forward och kan användas både som topp och vänster mitt. Hon är en löpstark och snabb spelare som är duktig 1mot1 och har ett bra avslut. Så på plan så får vi in en målfarlig och hårt arbetande spelare, vi får även in en spelare som har hög kvalitet i sina avslut och passningsspel. Vi är mycket nöjda att få in Viktoria, för både på och utanför plan så tillför hon gruppen stor kvalitet, säger huvudtränaren Mathias Bernvid till klubbens hemsida. 


TV: Galante Carlström: "Jag älskar den pressen"

Alexander Galante Carlström om att leva upp till allas förväntningar.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit

Den här artikeln handlar om: