U19-VM
U19-VM Dam

SSL-stjärnan missar U19-VM

ANNONS

Sverige har drabbats av ett väldigt tungt avbräck till U19-VM.

Siriusspelaren Jonna Vuontisvaara fick sitt stora genombrott i SSL den gångna säsongen då 20-åringen öste in 19 mål och 16 assist i sin tredje SSL-säsong. Med förra säsongens storform i bagaget var Vuontisvaara en given nyckelspelare i det svenska U19-landslaget som ska ska spela VM i just Uppsala om en dryg vecka. Men i söndags tvingades Sirius anfallsstjärna att tacka nej till landslaget.   

– Jag tror att jag innerst inne hela tiden förstått att jag inte är redo. Det är skönt att nu ha tagit det här beslutet, säger Vuontisvaara till Upsala Nya Tidning.   

Det är en efterhängsen lårskada från förra säsongen som gäckar forwardsstjärnan och som sätter stopp för spel. Hon skulle rent fysiskt kunna bita ihop och spela men då riskerar hon att missa inledningen på SSL och det vill hon inte äventyra. 

– Jag har haft problem med baksidan sedan förra säsongen men det har inte försvunnit trots att vi verkligen kämpat för att den ska försvinna. Rent medicinskt skulle jag kunna spela men det är bara en vecka kvar tills att vi ska samlas och rent fysiskt är jag inte där. Jag har inte tränat för fullt på två och en halv månad, hela sommaren. Det var en liten skada som blev stor för att jag fortsatte att spela, säger hon. 

U19-VM drar igång den 1 september och finalen spelas den 5 september och Sverige inleder mot Slovakien. Här kan ni se hela den svenska truppen som ska försöka bärga det fjärde raka guldet. Vountisvaara kommer ersättas av Endres Tove Sandelin. 

Spelschema, Sveriges matcher:
1/9 19.15: Slovakien-Sverige
2/9 19.15 Lettland-Sverige
3/9 19.15 Sverige-Tjeckien
4/9 16.30: Semifinal
5/9 12.30/15.30: Bronsmatch/final 



TV: Styrkorna hos Finland, Tjeckien och Schweiz

U19-förbundskaptenen Markus "Pucken" Puskala beskriver de största konkurrenterna inför VM.

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: