SUPERLIGANS PROFILER
Foton: Per Wiklund
Superligan

Norrbottnisk duo ska bära fram SSL-laget: "Det är coolt"

ANNONS

UNIKT: Två kompisar från Norrbotten blir nyckelspelare i Västerås Rönnby.

Norrbottningarna har mest lyst med sin frånvaro i elitinnebandyn genom åren, väldigt få från Sveriges nordligaste distrikt har tagit sig hela vägen till världstoppen. Men på damsidan har två tjejer gått i bräschen och satt Norrbotten på kartan de senaste åren. I höst spelar de i samma SSL-klubb.

Målvakten Cornelia Palmér finns sedan tidigare i Västerås Rönnby och har blivit en toppmålvakt i serien, medan landslagsforwarden Wilma Johansson i år har bytt från Endre till Rönnby. Palmér och Johansson är båda födda -00 och har följts åt genom karriären. 

– Det började när vi var mindre och vi mötte varandra när vi spelade i olika lag. Sedan var vi med i länslaget tillsammans, och även i Notviken. Sedan fortsatte vi tillsammans på RIG och nu är vi lagkamrater igen, så det känns jättekul, säger Wilma Johansson till Innebandymagazinet. 

Är det en slump eller har ni velat spela ihop?

– Det är nog en slump egentligen. Men hon är en fantastisk målvakt så det känns väldigt tryggt att ha henne där bak, jag vet ju vad hon kan. 

Det mest unika är att de två norrbottningarna också väntas få stora roller i laget, kanske att de till och med kommer visa sig bli lagets två viktigaste spelare den här säsongen. Räkna med att det kommer pratas mycket om den norrbottniska duon i samband med Västerås Rönnbys matcher.

– Jag tycker det är coolt, vi har ändå känt till varandra sedan vi var rätt små och sedan följts åt, och sedan varit på lite olika håll men ändå haft kontakt och så. Det är roligt. Jag tycker att hon är grym i målet, det är synd att hon fått lite skador då och då. Men när hon väl är på plats och kan leverera så är det väldigt tryggt att ha henne där bak.

Wilma Johansson gör målen och Cornelia Palmér räddar bollarna, blir det Rönnbys stora segervapen den här säsongen?

– (skratt) Nja, det blir mer ett lagjobb. Men absolut, vi ska bidra med det också.


TV: U19-förbundskaptenens kritik - "SDF-SM ligger helt fel"

Markus Puskala vill se att man går tillbaka till SDF-SM för 17-åringar.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Du kanske även vill läsa:
Tiltu Siltanen om Ellen Rasmussen: "Hon är för snabb för mina utkast"
Tiltu Siltanen om Ellen Rasmussen: "Hon är för snabb för mina utkast"
Den här artikeln handlar om: