SUPERLIGANS PROFILER
Foto: Jimmy Palm
SSL

Tiltu Siltanen om Ellen Rasmussen: "Hon är för snabb för mina utkast"

ANNONS

Målvaktsprofilen: "Ellen måste ju muta mig lite mer om hon vill ha fler passningar från mig"

De svenska målvaktsstjärnorna har försvunnit en efter en de senaste åren. Men det finns fortfarande färgstarka målvaktsprofiler i SSL, inte minst från utlandet. Schweiziska Lara Heini i Pixbo Wallenstam är en, och finska landslagskeepern Tiltu Siltanen i Malmö är en annan.

32-åriga Siltanen kom till Skånelaget inför förra säsongen och hade en tuff höst, men spelade upp sig precis som hela laget och hade en klart godkänd avslutning på säsongen.

– Jag tror inte det är någon hemlighet att början av förra säsongen inte alls var något som jag eller vi som lag förväntade oss. Men vi kom förbi svårigheterna tillsammans och jag tycker att vi verkligen gjorde en bra kvartsfinalserie mot Thorengruppen. Då måste jag säga att även om vi inte nådde vår målsättning så är jag otroligt stolt hur vi lyfte oss under våren. Det var lärorik säsong för mig och för oss. Nu har vi tagit allt som gick bra med oss och blickar mot kommande säsong, jag är heltaggad, säger Tiltu Siltanen till Innebandymagazinet.

Vilka konkreta mål har du personligen med den här säsongen?

– Personligen vill jag ha en bättre start på säsongen och njuta av SSL-tempot. Nu vet jag hur det är att spela här och behöver inte stressa för mycket. Jag vill hjälpa laget mot SM-finalen så klart och sist men inte minst skulle jag vilja spela VM med Finland i Uppsala. Det kommer att bli en kul turnering med tuffa matcher.

Malmö spelade tre matcher i slutet av förra veckan i Södertälje och det blev en väldigt lyckad försäsongsturnering. Särskilt imponerande var att man slog Endre med brutala 13-3.

– Ja, vi hade tre matcher och spelade mot Nacka, Endre och Telge och fick tre vinster. Första matchen mot Nacka var kanske lite nervös och det var tydligt att det var vår första match efter sommaren, men det blev bättre och bättre under helgen. Vi gjorde typ fler mål på tre matcher nu än under hela förra försäsongen så det verkar ju lovande (skratt). Alla tjejer hade stor framgång, jag är glad!

Hur ska du göra för att stoppa Veera Kauppi i år?

– (skratt) Vad ska jag säga… alltså, det är ju ett svårt jobb att hålla nollan mot henne, men det är ingen nödvändighet heller. För att vinna en match finns det ju mycket mer än bara en spelare att fokusera på, oavsett hur bra de är. Men om jag ska skicka en hälsning till Veera - du får ju gärna bli ostoppbar i VM!

Foto: Jimmy Palm

Hur ofta siktar du på Ellen Rasmussen med dina utkast?

– Ellen måste ju muta mig lite mer om hon vill ha fler passningar från mig (skratt). Nej, men på riktigt så är hon för snabb för att mina utkast ska nå henne. Jag kan kasta ut till halva plan och hon är oftast redan framför den andra målburen när jag har ställt mig upp. Vi måste prata om detta.

Hur går tankarna inför VM i december och vad talar för att Finland vinner guld?

– Jag känner mig förväntansfull och taggad på att VM kommer närmare och närmare. Vi har jobbat mycket under sommaren tillsammans dessutom har vi mer erfarenhet nu än för två år sedan. Vi kommer helt enkelt att ha ett mycket bra lag och vi är redo att kämpa på.


TV: Rudd joker till VM? "Finnarna och schweizarna livrädda"

Magnus Fredrikssons tankar efter Alexander Rudds övergång till schweiziska Ad Astra Sarnen.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Du kanske även vill läsa:
"Nisse" vill se om krysset är ledigt även i SSL
Plus "Nisse" vill se om krysset är ledigt även i SSL
"Magic" ska göra 52 mål - varav 10 med zorrofinten
"Magic" ska göra 52 mål - varav 10 med zorrofinten
Zorrokungen om straffmålen: "17 av 20 - ganska nöjd"
Zorrokungen om straffmålen: "17 av 20 - ganska nöjd"
Profilen om Storvreta: "Skräms inte jättemycket"
Profilen om Storvreta: "Skräms inte jättemycket"
Stefanssons replik till Haglund: "Bra på att kasta sten i glashus"
Stefanssons replik till Haglund: "Bra på att kasta sten i glashus"
Den här artikeln handlar om: