Foto: Mats Gustavsson/Sigvision.se
Allsvenskan (Dam)

Från herrjuniorlag till allsvenskt damlag

ANNONS

#ibsilly: Flera värvningar presenterade i Allsvenskan Dam.

Det fortsätter att röra på sig i de allsvenska trupperna. Bland annat har storsatsande Växjö presenterat ett nytt nyförvärv. Det handlar om Sara Mörk som närmast kommer från Lockerud Mariestad, som även är moderklubben. I tidigare år var Sara en given spelare i Västergötlands distriktslag för juniorer, under flera säsonger. Sara har även haft en utflykt till Falun ett par säsonger med allsvenskt spel och kval till SSL.

– I 24-åriga Sara får vi in en erfaren, högerfattad back, med bra rutin och ledaregenskaper, säger sportchefen Tommy Porselius till klubbens hemsida

Nyligen har Växjö också förlängt kontrakten med fyra spelare - Isabelle Sandström, Linn Broberg, Amanda Roslund och Sofie Dahl.

I Allsvenskan Östra har Borlänge värvat dubbelt. Det handlar dels om 24-åriga Agnes Sandsjö som närmast kommer från Ersboda i Dam1an, och dels målvakten Emelie Jonsson som kommer kunna vakta buren i både Allsvenskan och JAS då hon är född 2003. Hon har spelat innebandy sedan 2010 i Strömsbro, och de senaste två säsongerna har hon spelat med ett herrjuniorlag.

– Inför hösten går jag även mitt sista år på NIU innebandy i Falun. Ser verkligen fram emot säsongen med IBF Borlänge, säger Emelie Jonsson till Borlänges hemsida.



TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: