Foto: Privat
Allsvenskan västra

Multitalangen byter SSL mot Allsvenskan för att satsa på fotbollen

ANNONS

Izabell Rydell är en poängfarlig SSL-back men hon är ännu bättre på att ösa in mål i Fotboll och leder just nu skytteligan i Division 1.

Det är bara några månader kvar till seriestart för den hetaste allsvenska säsongen någonsin. Aldrig har den näst högsta serien innehållit så många profiler som den kommer göra kommande säsong. Trenden under årets silly season har varit tydlig. Storsatsande allsvenska lag har lockat till sig etablerade SSL-stjärnor i parti och minut. Det är rekordmånga lag som har som målsättning att ta klivet upp till SSL och etablera sig i högsta ligan. 

Tidigare idag släppte Innebandymagazinet en lista där vi rankar de 30 bästa värvningarna i de fyra damallsvenska serierna plus att vi tippade vilka lag som skulle gå till kval och sedan vidare upp till SSL. Men hur kommer det sig att så många SSL-spelare väljer att gå ner ett steg till Allsvenskan? Vi har pratat med flera spelare på topp tio på vår lista för att se om de har svaret på den frågan?

22-åriga multitalangen Izabell Rydell är lika bra på fotboll som på innebandy och hon har försökt att kombinera de båda sporterna så länge hon kunnat. Men efter fem säsonger i SSL med Västerås Rönnby kände hon att tiden inte räckte till för att satsa på båda sporterna så hon bestämde sig för att lägga av med innebandy. Men då hörde ett allsvenskt lag av sig och då tänkte backstjärnan om.

-  Det stämmer att jag först lade av med innebandyn men då hörde Västerås IBS av sig till mig och det kändes bra när vi pratade och därefter blev det så att jag tänkte om och tackade ja, för där kan jag dubbelidrotta medans jag satsar mest på fotbollen till 100%.

Det går dock inte så bra för Rydells fotbollslag IFK Västerås just nu då de ligger näst sist i Division 1. Men det går desto bättre för Rydell som leder skytteligan med nio mål på sex matcher. På innebandyplanen så spelar Rydell dock back men det hindrar henne inte ifrån att göra massor av poäng. Hon brukar ligga runt 20 poäng per säsong i SSL så räkna med att Västerås IBS kommer få ett helt annat hot från bakplan kommande säsong. Så till skillnad mot fotbollen så kommer nog inte IBS kriga i botten av tabellen. 

-  Jag tror våra chanser är höga och VIB har spelat i allsvenskan förut innan de åkte ur allsvenskan. Vi har värvat många bra spelare och jag tror att det kommer bli tajt och jämnt i tabellen. Men gör vi vårt bästa, har vi stor chans att sluta på övre halvan.

Det har blivit en liten trend under årets silly season att bra SSL-spelare går ner till Allsvenskan, vad tror du att det beror på?

- Oj svår fråga! Tror de vill hjälpa laget och vara med på en resa upp till SSL, det är min chansning.

Västerås Rönnby som Rydell lämnar har länge varit ensamma på tronen i Västeråsregionen om att spela i Svenska Superligan. Men det finns en hel del bra lag bakom i just Västerås IBS, Rönnby själva har ett allsvenskt lag också, Västra Mälardalen är bara fyra mil bort och sedan finns det en hel drös med lag i Dam1an också. Men om det finns tillräckligt med bra spelare för att få upp ett lag till i SSL är backstjärnan tveksam till.

- Man måste jobba väldigt hårt för att nå SSL, så man måste ha få ihop ett väldigt bra lag till om man ska ha fler lag SSL från Västmanland.

Tidigare idag så släppte Innebandymagazinet en lista på de 30 bästa värvningarna i Allsvenskan, en lista som Rydell placerade sig högt på. 

- Oj kul att hamna så högt upp på listan. Det ni ska förvänta er av mig är att jag ska göra mycket poäng och bidra mycket med min erfarenhet från SSL och ta med det till allsvenskan. Och spela mycket i powerplay och boxplay. 

   


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: