#ibsilly
Adina Augustsson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Landslagscentern byter SSL-lag: "Visar att vi gör rätt saker i föreningen"

ANNONS

Adina Augustsson sejour i Mora blev bara ettårig – nu byter hon klubb i SSL

KAIS Moras spelarflykt har varit väldokumenterad under sommaren. Inte mindre än tre nyckelspelare – Moa Gustafsson, Lisa och Lina Svarfvar – valde att skriva på för rivalen Falun. My Kippilä gick till svenska mästarna Thorengruppen. Talangen Agnes Sälgström valde Västerås Rönnby medan Elsa Frisk hamnade i Sirius, och så vände Jenna Saario hem till Finland för spel i TPS.

Nu drabbas storklubben av ytterligare ett tungt spelartapp: Centern/backen Adina Augustsson återvänder till Karlstad efter bara en säsong i Dalarna.

Augustsson fanns med i den senaste landslagstruppen och var med och tog VM-guld 2017, och har en lång SSL-karriär bakom sig. Den inleddes med fyra säsonger i Västerås Rönnby och fortsatte vidare med tre i Karlstad, innan hon alltså bytte till Mora inför årets säsong. 

I Karlstad spelade hon back på slutet medan hon fick återvända till centerpositionen i Mora, och nu väljer alltså den Hagfors-fostrade värmlänningen att flytta hem igen.

-Vi får en rutinerad och seriös spelare i Adina, hon kan spela både center och back, och kommer att vara nyttig i både pp, och bp. Sen är det väldigt roligt att spelare väljer att komma tillbaka till oss, det visar att vi gör rätt saker i föreningen och att det är en bra förening att spela och träna i. Sen är det ju en Värmlandsprodukt i från början, ( Hagfors IF ) och dom bästa Värmlänningarna ska ju spela med oss såklart, säger Michael Bergqvist, klubbchef Karlstad IBF, till lagets hemsida.

Karlstad har sedan tidigare värvat hem en annan återvändare i form av Linnea Wallgren från Endre, och man för dessutom dialog med ytterligare en värmlänning: Alexandra Terner, även hon i KAIS Mora senaste säsongen.

Innebandymagazinet gjorde för en tid sedan en längre intervju med Moras ordförande Anders Forsberg där han bland annat berättade varför man tappat så många tongivande namn.


TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: