#ibsilly-extra
Foto: Per Wiklund
Superligan

Landslagsstjärnan ansluter till SSL

ANNONS

Pixbo Wallenstam presenterar ett riktigt toppnamn som sin första värvning inför kommande säsong.

Pixbo Wallenstam stod för en stark grundserie 2020/21 där man slutade tvåa, och i slutspelet gick man hela vägen till finalen för att se sig besegrade av Thorengruppen.

Sedan dess har det varit relativt tyst om laget. Man utsåg Jonas Gustafsson som ny huvudtränare och vid sin sida får han Joel Rauswall som assisterande. Pixbo har också presenterat några viktiga kontraktsförlängningar, exempelvis med de utländska stjärnorna Lara Heini och Denisa Ratajová.

Nu kommer också det första nyförvärvet, och det är inte vem som helst: Schweiziska backen Flurina Marti, 30, ansluter från Piranha Chur i hemlandet. 

Flurina Marti.

Flurina Marti. Foto: Per Wiklund


Det är en riktigt meriterad spelare som Pixbo lyckats värva. Hon utsågs till världens fjärde bästa back så sent som 2019 och har gjort fem VM för Schweiz, där silvret 2019 är den största meriten. I samma mästerskap blev hon också uttagen i All Star-laget. I hemlandet har hon blivit ligamästare vid inte mindre än sju tillfällen. 

- Vi är oerhört glada att en världsspelare som Flurina Marti väljer att spela med Pixbo Wallenstam kommande säsong. Hon var lagkapten i det Schweiziska landslag som mötte Sverige i den senaste VM-finalen. Från sin backposition var Flurina en pådrivande kraft i det Schweiziska laget under VM och inte minst i den spännande finalen. Hon blev välförtjänt uttagen i all star team under VM, säger sportchefen Kalevi Pessi om sin värvning i ett pressmeddelande.

I Marti får Pixbo Wallenstam en tvåvägsback som genom historien varit duktig på att leverera poäng – I VM-sammanhang har det blivit 37 stycken på 30 matcher, i säsongen som gick blev det 13 poäng på 16 matcher, men för två år sedan svarade hon för hela 42 (17+25) på 21 matcher. 

- Det var ett svårt beslut för jag gillar Schweiz väldigt mycket. Å andra sidan tänkte jag att detta är min sista chans att få se ett annat land kombinerat med innebandyn. Jag vill utmana mig själv genom att spela i det som anses vara världens bästa liga. Jag gillar Pixbo Wallenstams filosofi och värderingar så jag hoppas att jag kommer att känna mig lite som hemma här också. Och självklart är jag motiverad att få chansen att spela med världens bästa spelare, säger hon i pressmeddelandet. 

Flurina Marti.

Flurina Marti. Foto: Pixbo Wallenstam


Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: