Foto: Adam Troy
RIG Umeå IBF

"Just RIG är bland de bästa vägarna för att komma långt"

ANNONS

Lär känna morgondagens SSL-stjärnor redan nu i Innebandymagazinets artikelserie om årskull 05 på RIG Umeå.

Förra veckan kunde Innebandymagazinet avslöja vilka 05:or som kommit in på Riksinnebandygymnasiet i Umeå kommande säsong. Så nu passar vi på att starta en ny artikelserie där du kan lära känna morgondagens innebandystjärnor lite bättre.

FBC Kalmarundsbacken Otto Rylander har spelat innebandy sedan 2013 och till hösten kommer han få göra seniordebut i Herr1an med RIG Umeå. 

- Det känns väldigt bra och ser fram emot 3 givande år. Jag tackade ja efter 1 timme så det var givet.


Vad ser du mest fram emot med att bli en RIGare?

- Att utvecklas som person och som innebandy spelare. Jag ser fram emot att spela i ett lag med andra som brinner för innebandy. 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vilken SSL-spelare är du mest lik till spelsättet?

-  Jag själv tycker att jag är lik Tobias Lindström på grund av hans hårda defensiva spel och fina passningar. Jag sliter hårt på planen, defensiv men följer gärna med upp, tycker om att passa bollen. Jag är även väldigt bra på att snacka på plan och jag kör laget före jaget. 

Har du några förebilder inom innebandyn som du ser upp till?

- Har ingen förebild just nu men när jag var liten så hade jag Kim Nilsson.  


RIG Umeås uppdrag är att fostra morgondagens SSL- och landslagsstjärnor. Något som man lyckats väldigt bra med sedan första årskullen, som var 1986, började på skolan. På damsidan har 86% av alla RIGare spelat i SSL, 24% i A-landslaget och 57% i U19-landslaget. På killsidan är siffrorna 65% SSL-spelare, 11% A-landslagsspelare och 64% U19-spelare.

Så kan du se dig själv som en kommande SSL-stjärna?  

-  Jag tror verkligen att jag kan komma upp till SSL. Just RIG är bland de bästa vägarna för att komma långt. Mina mål är att nå SM-guld och VM-guld. 

Det är många som söker till RIG men inte så många som kommer in. Varför tror du att du blev en av de lyckligt utvalda?

- Jag tror att det söker positiva spelare som tar laget före jaget och hårt slitande spelare som inte ger upp och jag känner att jag passar in i den rollen.   

  

TV: Veera Kauppi om att göra 100 poäng nästa säsong: "Lovar att jag kan försöka"

Thorengruppens finska världsstjärnas svar på poängfrågan: "Mycket press"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: