Avslöjar
Foto: RIG Umeå
Landet runt

Avslöjar: De 17 nya RIG-spelarna kommande säsong

ANNONS

Årets uttagningar till Riksinnebandygymnasiet har varit minst sagt annorlunda men dessa 17 lyckliga spelare har blivit uttagna.

Killar

Gustav Klinth, Forward, Örnsköldsviks IB

Hampus Nydenfeldt, Center, IBK Alingsås

Gustav Ydreborg, Center, Bergs IK

William Nordin, Back, Röbäcks IF

Pontus Andersson, Forward, Munka Ljungby IBK

Otto Rylander, Back, FBC Kalmarsund

Oskar Petersson, Center, Träslövsläge IF

Samuel Jönsson Dolke, Målvakt, Farsta IBK

Tjejer

Louranna Jakobsson, Målvakt, Landvetter IBK

Linnéa Hedman, Back, Bele Barkarby

Livia Svartvadet, Center, Örnsköldsviks IB

Ellen Lundin, Center, IBK Lockerud Mariestad

Moa Kareståhl, Forward, Örnsköldsviks IB

Meja Josbrant, Forward, Öjebyns IBF

Elin Dominicus, Back, IBF Falun

Vera Roos, Forward, Sköndals IK

Klara Roos, Center, Sköndals IK

RIG Umeå är det enda Riksinnebandygymnasiet som finns i Sverige och här samlas de bästa talangerna från hela landet för att utbildas till framtida SSL- och landslagsstjärnor. Men med tanke på pandemin har det inte varit så lätt att anordna uttagningar för spelare över hela landet det här året. RIG-Instruktören Peter Svensson Hörnsten berättar om hur uttagningen gått till detta mycket speciella år.

- Först vill jag säga att årets grupp ser väldigt intressant ut och att vi fick ja från samtliga spelare som erbjöds plats, säger Svensson Hörnsten till Innebandymagazinet och fortsätter berätta om uttagningen:

- Uttagningen blev en berg- och dalbana - som i slutänden ändå hjälpt oss tänka lite nytt inför fortsatta ansökningsår. Det började med att vi bjöd in till ett RIG-läger i Uppsala V. 44. Dit fick vi många anmälningar - men bara veckan innan så bestämdes att en stad i Sverige skulle få utökade lokala restriktioner; Uppsala. Vi fick ställa in lägret. Sedan spred sig de lokala restriktionerna och då fick alla som var fortsatt intresserade göra en kompletterande ansökning där senaste betyg och verifierat konditionstest skulle ingå. Till januari började vi planera för läger i Umeå, men då kom utbrottet på fabriken i Skellefteå och skolan i Vilhelmina så då stängdes hela Västerbotten ned...

- Till sist fick vi tillstånd att köra ett uttagningsläger i Knivsta, mycket tack vare Johan Good och Upplands IBF. Alla inblandade fick göra snabbtest på morgonen och sedan körde vi matcher, ena dagen för killar och andra dagen för tjejer. Efter det kunde vi göra en bedömning av innebandyfärdigheter så vi kunde i april bjuda in till en avslutande uttagningsdag i Umeå för vardera killar och tjejer.


Hur har det varit att ta ut spelare under dessa förutsättningar?

- Uttagningen har varit svårare än normalt, men på grund av alla strapatser på vägen tror jag de som var med hela vägen hade hög motivation att ta sig in på RIG. Som vanligt önskar vi att vi fått ta ut fler spelare då det fanns fin bredd på den här kullen. Jag tror vi får se många duktiga spelare i både SSL och förhoppningsvis landslagen från både de vi tagit ut och de som inte nådde hela vägen fram.

Alla olika strapatser under uttagningen har dock fört med sig något positivt inför kommande RIG-uttagningar.

- I fortsättningen kommer vi ta med att man skickar med betyg och verifierat konditionstest så vi kan ha mer kunskap om spelarna redan i första skedet. 

Hur ser upplägget ut fram till skolstarten nu?

- Nu har vi haft det vi kallar för Återträffen för de intagna eleverna där vi träffats via webben och delat ut diverse uppgifter samt försökt skapa lite lära-känna-känsla. Vi har även delat ut sommarträningsprogram så nu kör alla försäsong och vi följer dem via deras träningsdagböcker. Nionde augusti samlas vi i Värmland för träningsläger och deltar senare på helgen i JAS Invitational i Täby där vi möter andra duktiga juniorlag. Sedan är den nya säsongen igång.
   



TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: