RIG Umeå vann mot Älvsjö

RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan

RIG Umeå dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Älvsjö i Allsvenskan norra herr med hela 10-2 (4-1, 3-0, 3-1).

– En stabil match från oss. Ett starkt försvarsspel är grunden till segern. Vi vinner rättvist och är snäppet bättre än Älvsjö genom hela matchen, kommenterade RIG Umeås tränare John Edström.

RIG Umeå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

I andra perioden var RIG Umeå starkast och gick från 4-1 till 7-1 genom två mål av Gustav Klinth och ett mål av Hampus Nydenfeldt. Det skulle komma mer från RIG Umeå. RIG Umeå vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 10-2.

RIG Umeås Hampus Nydenfeldt stod för ett mål och två assists, Gustav Klinth gjorde tre mål och Oliver Mendoza Nyberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

RIG Umeå har två segrar och tre förluster och 32–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Älvsjö har fem förluster och 18–48 i målskillnad.

Med en omgång kvar är RIG Umeå på tionde plats i tabellen, och Älvsjö är på tolfte plats.

RIG Umeå möter Visby i nästa match borta lördag 16 mars 13.30. Älvsjö möter samma dag IBF Falun Utveckling hemma.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå