RIG Umeå vann mot Gävle GIK
Montage
Matchrapport

Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

ANNONS

Gävle GIK har inte haft det lätt i Allsvenskan norra herr. Efter matchen mot RIG Umeå på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 8-5 (1-2, 3-2, 4-1). Laget har bara tagit fyra segrar den här säsongen.

– Känslan direkt efter är att vi inte ville tillräckligt mycket och det får jag och Mange ta på oss, där behöver vi göra ett bättre jobb från bänken att motivera spelarna och få de att tro på det. Vi har haft kryss inför sista perioden 3 matcher i rad nu, men inte lyckats knyta ihop säcken. Tyvärr är det signifikativt för hela säsongen som inte kan ses som något annat än ett stort misslyckande, tyckte Gävle GIK:s tränare Christian Byman, efter matchen.

RIG Umeås tränare John Edström om matchen:

– Tycker vi gör en stabil insats. Vi är det bättre laget stora delar av matchen. Vi har tålamod och fortsätter trycka på framåt vilket tillsats ger utdelning i tredje perioden!

Gävle GIK startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Arvid Hansson och Adrian Olsson innan RIG Umeå svarade och gjorde 2-1 genom William Nordin. I andra perioden var det i stället RIG Umeå som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

RIG Umeå var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 8-5.

Gävle GIK:s Billy Nilsson hade tre assists. Hampus Nydenfeldt stod för tre poäng, varav ett mål för RIG Umeå.

RIG Umeå har två segrar och tre förluster och 26–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gävle GIK har fem förluster och 27–39 i målskillnad.

Matchresultatet innebär att RIG Umeå ligger kvar på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 25 februari. Då möter RIG Umeå Järfälla Bele i Jakobsbergs Sporthall 13.00. Gävle GIK tar sig an IBF Falun Utveckling hemma 17.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: