IBF Falun Utveckling vann mot RIG Umeå

IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå

Bortalaget RIG Umeå ledde matchen mot IBF Falun Utveckling efter första perioden. I andra perioden fick IBF Falun Utveckling rejäl utdelning och vände matchen med tre raka mål, och RIG Umeå orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-3 (0-1, 3-0, 4-2) i matchen i Allsvenskan norra herr.

– Vi vinner välförtjänt, mycket bättre idag. Lite sega i första, sen stämplar vi in och är bättre över hela banan, kommenterade IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh efter matchen.

RIG Umeås tränare John Edström:

– En rakt igenom svag insats av oss. Tycker inte alls vi kommer upp i den nivån vi förväntar oss av oss själv. Bara att gratulera Falun och bryta ihop och komma igen!

RIG Umeå tog ledningen efter 16.34, genom Victor Jensen framspelad av Oliver Mendoza Nyberg. IBF Falun Utveckling vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1 i andra perioden inom bara 4.09. IBF Falun Utveckling startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 3-1 till 4-1. Men RIG Umeå svarade och gjorde 4-2.

Därefter var det dock IBF Falun Utveckling som avgjorde. Laget gjorde tre mål på åtta minuter till 7-2. RIG Umeå hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-3.

IBF Falun Utvecklings Alexander Måhlberg gjorde tre mål.

Med två omgångar kvar är IBF Falun Utveckling på sjunde plats i tabellen, och RIG Umeå är på tionde plats.

I nästa omgång har IBF Falun Utveckling Järfälla Bele hemma i Guide Arena, lördag 9 mars 16.00. RIG Umeå spelar hemma mot Älvsjö söndag 10 mars 13.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå