Foto: Peter Lindblad
Allsvenskan norra

Onyx starkast när fjolårets båda allsvenska jumbos möttes

ANNONS

Täby och Onyx möttes igår i en träningsmatch där Onyx vann stort med 10-2.

Förra säsongen vill nog både Täby och Onyx stryka ett stort streck över så fort som möjligt. Täby slutade sist i den norra allsvenskan som nykomlingar och Onyx erövrade också jumboplatsen fast i södra serien. Till kommande säsong kommer de dock att mötas i serien då Onyx hamnat i den norra serien och igår möttes de för första gången i en träningsmatch.

-  En klassisk försäsongsmatch. Känslan var att det var mycket fokus på fart från båda hållen, det gick fort där ute och det såg väl lite hafsigt ut, men det är väl sånt man får ta när man spelar i juni också, säger Onyx målvakt Adam Brodén till Innebandymagazinet. 

Onyx var det enda laget i södra serien ifjol som inte gjorda över hundra mål utan man snittade 4 mål per match. I gårdagens match blev det dock ketchup-effekt delux när man körde över Täby med hela 10-2. Förra säsongen var inte Onyx i närheten av att gör tvåsiffrigt på något lag men det finns en väldigt enkel förklaring till Onyx målexplosion. 

- Vi har Viktor Palm nu, det räcker så! Haha, nej men vi har pratat lite löst om vårat anfallsspel här under de senaste veckorna, och fick verkligen utdelning utifrån det vi pratat om. 

Viktor Palm är lagets stora fixstjärna som öst in poäng under 17 säsonger för sörmlänningarna men förra säsongen testade han lyckan i SSL med Linköping. Trots en bra debutsäsong så valde Palm att flytta hem igen för ett par månader sedan. 

Hur många poäng gjorde han igår?

- Jag tror att han gjorde 1+3. 

Video: Se alla målen från gårdagens match


Även att de båda lagen tog jumboplatsen i respektive serie senast så vill inte Brodén dra för stora växlar av gårdagens storseger och hävda att bottenlagen i söder är mycket bättre än dem i norr. 

- Ja, det har du rätt i att vi kom sist i Södra förra säsongen och de i Norra. Men nu är det en helt ny säsong, med nya förutsättningar, så det är svårt att kalla både oss och Täby för bottenlag 3,5 månad innan säsongen drar igång. 

Vad ligger bakom segersiffrorna då, spikade du igen målet fullständigt eller var ni så överlägsna så att du inte hade något att göra mellan stolparna?

-  Vi spelade en klart godkänd innebandy, vilket räckte till en seger och laget gjorde det lite enkelt för mig där bak också. De hade väl 20 skott på mål, vilket i Onyx-mått mätt är väldigt lite, men helt sysslolös var jag väl ändå inte. 


 


TV: Veera Kauppi: ”Jag blev heartbroken”

Finska världsstjärnan om övergången från IKSU till Thorengruppen: ”Stora IKSU hade kanske kunnat göra det lite bättre”

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Målfest när RA19 krossade Täby FC i Rosershallen Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: