#ibsilly
Lisa och Lina Svarvfar.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Faluns nya chockvärvningar från rivalen

ANNONS

Fortsätter värva stjärnor från KAIS Mora – presenterar dubbelvärvning

Falun gjorde en fin första säsong som nykomlingar SSL 2020/21 och nu spänner man bågen rejält inför kommande säsong. Man har bland annat tagit in den duktiga Jönköpings-duon Ellen Svensson och Moa Jakobsson, och för en tid sedan presenterade man Superligans största värvning när man lockade över landslagsstjärnan Moa Gustafsson från rivalen KAIS Mora.

Nu gör man ytterligare två värvningar från sin lokalkonkurrent. Systrarna Svarfvar, Lisa och Lina, har båda skrivit på för för Falun.

- Lisa Svarfvar är en landslagscenter som fick en stor roll i KAIS Mora förra säsongen efter att Anna Wijk lämnade och den rollen tycker jag att Lisa axlade riktigt riktigt bra. Lisa kommer bli otroligt nyttig på vårt mittfält och jag känner mig väldigt trygg med att hon har långt kvar till att hon nått sin peak i karriären, säger tränaren och sportchefen Daniel Dalbjer i ett pressmeddelande.

-Lina Svarfvar är en jobbig och rivit forward att möta som vi har intressanta tankar och planer för i vårt lagbygge. Lina kommer bli otroligt viktig för IBF Falun med sin grymma inställning och hennes riviga spelstil som vi idag saknar i laget. Jag är otroligt glad att få signaturerna på två enormt duktiga innebandyspelare i systrarna Svarfvar som kommer bidra väldigt mycket till att vi kan flytta fram vår position som lag och i slutändan vinna fler matcher.

Lisa Svarfvar:
- Jag är jätteglad! Det känns som att IBF Falun har något på gång som jag vill vara del av, så jag längtar redan tills säsongen drar igång. Det sociala livet kommer även att bli enklare eftersom jag och min särbo ska flytta ihop så jag ser fram mot att ansluta till den rosa familjen och lära känna alla!

Lina Svarfvar:
- Superspännande att komma ner till Falun och spela vilket har varit en liten dröm för mig och efter fem år i KAIS Mora så känns IBF Falun verkligen rätt val för mig. 

Båda övergångarna kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly skriva om redan den 1 april. För Mora fortsätter spelarflykten då man förutom Moa Gustafsson och systrarna Svarvfar också tappat My Kippilä till Thorengruppen, Agnes Sälgström till Västerås Rönnby, Elsa Frisk till Sirius och Jenna Saario till TPS. Innebandymagazinet gjorde nyligen en interjvu med klubbens ordförande Anders Forsberg om varför så många spelare lämnat för konkurrenter.

TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: