dam1an
Foto: Pexels och Markku Torrika (inklippt)
Damettan

Mellostjärnan om sin innebandykarriär: "Bli en lärorik utmaning"

ANNONS

Malou Trasthe Prytz har varit med i Melodifestivalen vid två tillfällen – vid sidan av det spelar hon innebandy i Dam1an.

I slutet av april presenterade Dam1an-laget Olofström en ny värvning, detta från serierivalen Ryds SK. Spelaren i fråga heter Malou Trasthe Prytz, som föddes i Tingsryd 2003 och började spela innebandy fyra år senare i just Ryd från samma stad. Hon har ingen tydlig idol eller förebild inom sporten, men får hon välja en så blir det Faluns superstjärna Alexander Galante Carlström.

Centern seniordebuterade 2019/20 då hon var med i åtta av lagets matcher, och säsongen som gick blev som bekant rejält avkortad på grund av Corona-pandemin. De tre A-lagsmatcher som Trasthe Prytz hann spela under 20/21 skulle visa sig vara de sista för den här gången i den gulsvarta Ryd-tröjan. 

- Det var ett lite tufft val att byta klubb, då jag har spelat innebandy i Ryd hela mitt liv. Däremot kände jag att det skulle passa mig bättre att spela i Olofström, då jag till vardags befinner mig där mer. Jag visste att Olofström är ett spelskickligt lag med mycket fart och tänkte då att det skulle bli en lärorik utmaning att spela där, säger Trasthe Prytz till Innebandymagazinet.

Vid sidan av innebandyn har hon också en framgångsrik musikkarriär, där pop är genren som gäller. För tre år sedan ställde hon upp i Melodifestivalen för första gången med låten I Do Me, och debuten i den populära tävlingen slutade med en plats finalen. Där fick hon se elva bidrag hamna före henne i tävlingen, och när hon ställde upp året senare Ballerina så tog det slut i ”andra chansen”. Med andra ord tillhör hon den lyckliga skaran innebandyspelare som faktiskt fått förmånen att uppträda i Globen – om än i ett annat sammanhang. 

I fotboll har det funnits spelare som Kevin Walker och Boris Lumbana (med artistnamnet Boris René) som kombinerat elitidrottande, i fotbollens andradivision, med en sångkarriär på hög nivå: Walker vann Idol medans Lumbana gick till final i Melodifestivalen. I innebandyn är träningsdosen klart mindre, inte minst på division 1-nivå, men även här får man prioritera om man ska dubbla sina sysslor.

- Det har fungerat helt okej att kombinera musiken med innebandyn. Innebandyn har dock inte blivit lika prioriterad då jag var med i Melodifestivalen och liknande. Jag missade en del träningar och matcher, men jag var med på allt som jag kunde vara med på, berättar hon. 

Vad har du för mål med dina respektive karriärer?

- Mitt mål med artistkarriären är att kunna försörja mig på musiken och ha det som mitt yrke, och i innebandyn vill jag kunna fortsätta spela så länge som möjligt, avslutar hon.



JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: