Sök
Foto: AC. Kårhag
Allsvenskan södra

Kommer Växjös storsatsning att lyckas?

Växjös poängdrottning om säsongen som var och den kommande i södra Allsvenskan.

Växjö Vipers var nykomlingar i den södra Allsvenskan för två säsonger sedan och man inledde debutsäsongen väldigt bra med fem raka vinster. Men sedan fick man pyspunka och slutade till slut sexa i åttalagsserien och klarade sig kvar med fyra poäng marginal. Den nyss avslutade säsongen började man också lika bra och stod på fem raka trepoängare när serier stängdes ner på grund av Pandemin.  

- Det var riktigt trist när beskedet kom att vår serie skulle pausas, men i början gick det ändå ganska bra att hålla motivationen uppe. Man hade ju hopp om att serien skulle dra igång igen och jag försökte att träna något pass i veckan ihop med några av mina lagkamrater för att göra det lite roligare, så att det inte bara blev egenträning, säger lagets poängdrottning Emma Mogensen till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men ju längre tiden gick, desto svårare blev det att hålla sig motiverad. När sen beskedet om att serien stängdes ner kom försvann i stort sett all motivation, och det är klart att man funderat på hur man ska göra med innebandyn i fortsättningen. Att försäsongen väntade runt hörnet gjorde ju inte det hela bättre, då det känns som vi haft försäsong hela den gånga säsongen. Men jag tycker ju fortfarande att det är kul att spela innebandy så det fick bli en fortsättning, även om motivationen inte är på topp just nu. 

Vad tycker du om beslutet att damallsvenskan stängdes ner samtidigt som herrarna fick spela på?

- Otroligt tråkigt såklart att säsongen blev så kort med endast fem spelade matcher för vår del. Jag har full förståelse för att man valde att stänga ner serien på grund av Coronaläget, men tycker det är fel att herrallsvenskan fick fortsätta spela. Antingen är läget med Coronan så allvarlig att man måste stänga ner eller pausa serier, eller så är det inte det. Och om man då kommer fram till att läget är tillräckligt allvarligt, ja då bör en nedstängning gälla både dam och herr. Tycker det är otroligt dåligt att man gör skillnad på dam och herr i denna situation. 

Växjö gick ut i mitten av mars med att man gör en storsatsning på damlaget för att få upp dem till SSL inom tre år och att man hade flera nyförvärv med SSL-meriter på ingång. Hittills har de dock bara värvat in Emmy Engman från RIG Umeå och hennes före detta RIG-kamrat Annie Bokelund som spelat en säsong i SSL med Jönköping samt Lovisa Josefsson från Dam1an. Men framförallt så har de förlängt kontraktet med rutinerade Mogensen som vann den interna poängligan i debutsäsongen och låg på en delad andra plats när årets säsong stängdes ner.

- Jag hoppas för det första att det faktiskt blir en hel säsong denna gång. Blir det så, då ska det bli kul att få lira igen, känns som många är spelsugna. Angående serien så tyckte jag att det kändes som att den kanske var lite ojämn över lag förra säsongen. Men det är såklart svårt att säga något efter bara fem matcher. Tycker även det är tråkigt att upplägget med enkelmöte från annan serie försvann, det var kul med roadtripsen och att få möta lite andra lag. 

Hur har du som spelare märkt av storsatsningen som ni gör?

- Senaste säsongen har varit ett konstigt år, där vi knappt har träffats på grund av Coronan. Försäsongen är nu igång för fullt, men Coronasituationen påverkar såklart fortfarande och vi har fått ändra på upplägget till viss del på grund av det. Det i kombination med att föreningen har gått ut med denna satsning ganska nyligen har gjort att vi spelare kanske inte hunnit märka av den så mycket ännu. För oss spelare ligger fokus just nu på att genomföra en bra försäsong för att vara redo till nästa säsong. Men en grej som märkts av sedan den uttalade satsningen är att fler spelare utifrån är intresserade av oss och vårt arbete, vilket är väldigt kul!

Tror du att ni kommer klara av föreningens målsättning?

- Föreningen har ju satt målet att vi ska gå upp till SSL inom 3 år. Då gäller det att vi får rätt förutsättningar för att kunna genomföra det, samt att alla gör jobbet som krävs för att ta oss dit. Om så är fallet, då anser jag att det är möjligt att laget tar sig upp inom 3 år.   

Jag utgår ifrån att ni satsar på en topptvå placering med tanke på er målsättning. Men vilka lag tror du har störst chans att förstöra för er?

- Det känns som att det har hänt en hel del i många av lagen i serien med spelare som slutat och tillkommit, så svårt att säga hur bra lagen är kommande säsong. Men Göteborg, Pixbo och Kalmarsund är stabila föreningar och har spelat bra genom åren. Sedan ska vi själva såklart försöka spela en bra innebandy, och försöka placera oss så högt som möjligt.

Innebandymagazinets damexpert tror dock inte på Växjö kommande säsong då han gjorde sitt kamikaze-tips förra veckan som ni kan läsa om här.  

Finns det några lag som du tror kommer få det tufft att hålla sig kvar?

- Även det är svårt att säga efter bara fem spelade matcher, men kikar man på hur serien såg ut när den stängdes ner förra säsongen så låg Craftstaden och Fagerhult i riskzonen.

Vad kan vi förvänta oss av Växjö och deras poängdrottning kommande säsong?

- Till nästa säsong kan ni förvänta er ett spelsuget lag som kommer jobba stenhårt. En av mina styrkor är min spelförståelse. Så för egen del hoppas jag kunna bidra med lite poäng och spela en så bra innebandy som möjligt för att hjälpa laget att plocka poäng.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: Växjö IBK avgjorde tät match mot IBK Göteborg i tredje perioden Formstarkt Växjö IBK tog ännu en seger Växjö IBK vann mot Warberg – trots underläge

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten