Snackisen
Foto: Jimmy Palm
Allsvenskan södra

Öppet brev från Höllviken om gårdagens stora snackis

ANNONS

Höllviken kommenterar felaktigheterna som uppstått på sociala medier om Daniel Perssons nedtrappning.

Gårdagens stora snackis i innebandy-Sverige var att Höllvikenikonen Daniel Persson, som hade ett år kvar på sitt kontrakt, ville avsluta det i förtid för att trappa ner i sin moderklubb Palmstaden. Något som Skånska Dagbladet var först att rapportera om. Höllviken ville inte släppa iväg honom gratis och begärde en symbolisk övergångssumma vilket gjorde Persson besviken.

Höllviken gav igår kväll sin syn på situationen i ett öppet brev på sin Facebooksida

De senaste dagarna har mycket på sociala medier kretsat kring Daniel Persson och hans val att avbryta sitt kontrakt med Höllviken Innebandy i förtid. Detta har orsakat en smutskastningskampanj mot Höllviken av ett antal personer som inte har någon inblick i ärendet och som fabulerat egna "sanningar". Vi har fram tills nu valt att inte kommentera detta offentligt och istället fört diskussioner i rätt forum med Palmstaden Innebandy. Målet är att hitta en lösning som alla parter är nöjda med - inte minst Daniel själv. Vi ber därför alla att respektera de inblandade parternas önskemål om att få lösa detta på egen hand.

Vi vill dock bemöta några av de osanningar eller påståenden som vi sett florera på sociala medier:

• Kontraktet är brutet av båda parter

Nej, Höllviken har inte avbrutit något kontrakt. Det är Daniel som inte känner sig motiverad att fortsätta på elitnivå och valde därför att avbryta sitt kontrakt, ett år i förtid.

• Det borde inte vara någon övergångssumma

Det är vår uppfattning att man som huvudregel alltid skall hedra avtal. Konsekvenserna om man tummar på detta kan bli ödesdigra för såväl klubbar som spelare. Även här är det viktigt att man har full insikt i alla parametrar innan man uttrycker sina åsikter på ett negativt sätt.

• Ersättningen som Höllviken begär

Det är en högst symbolisk och skälig summa som är aktuell.

• Höllviken fick spelare av Palmstaden

Nej, Höllviken fick inte några spelare. Palmstaden lade ner sitt dåvarande herrlag och deras spelare sökte sig självmant till Höllviken.

• Höllviken bråkar/straffar/förstör för Daniel

Nej. Detta är - för att uttrycka sig milt - rent nonsens. Ärendet har diskuterats på styrelsenivå och i ledarstaben och samtliga personer har utan minsta tvivel godkänt (men också beklagat) Daniels önskemål. Vi kan försäkra alla att vi i Höllviken Innebandy vill Daniels allra bästa. Han är och kommer alltid att vara en legend i vår historia och dessutom en väldigt omtyckt och bra person utanför plan.

• Daniel går inte till en seriekonkurrent

Jo, Palmstaden och Höllviken har båda lag i division 2. Detta är dock ingenting som påverkar förhandlingarna.

Med detta sagt så återgår vi till förhandlingarna med Palmstaden och ber som sagt alla att respektera klubbarnas vilja att hitta en lösning.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Du kanske även vill läsa:
Höllviken och Palmstaden i kontraktsbråk om ikonen
Höllviken och Palmstaden i kontraktsbråk om ikonen
Den här artikeln handlar om: