Foto: Per Wiklund
Superligan

Senaste nytt från SSL dam

ANNONS

Läs om de senaste #ibsilly-nyheterna från Svenska Superligan Dam.

Karlstads poängdrottning Frida Swahn har bestämt sig för var hon ska spela kommande säsong. Trots att hela 8 SSL-klubbar jagade den unga veteranen, som är född 1999 men spelat 7 säsonger i SSL, så valde hon att ge Karlstad en chans i ett år till. Igår när Innebandymagazinet pratade med henne så sa hon så här om framtiden:

-  Det är inte så mycket innebandymässigt som spelat in, det är mer privata grejer som har gjort att jag valt den klubben som jag har valt. Man kan ju inte leva på innebandyn. Det kontraktet jag kommer skriva på är på ett år. Jag har varit lite osäker den här säsongen på grund av lite olika grejer. Jag siktar på VM som de flesta andra gör, sen har jag väl en liten uppförsbacke för att ha den möjligheten. Men skam den som ger sig! Det vore jätteroligt att få komma iväg på en samling det här året. Jag jobbar hårt varje dag så får vi se vart det leder. 

För Nya Wermland Tidning så bekräftar Swahn som spelat 149 SSL-matcher och gjort 147 poäng att hon stannar kvar i Karlstad och att det bara är smådetaljer kvar innan hon skriver på. 

- Det är främst privata saker som gör att jag stannar. Livet utanför innebandyn - skola och familj. Jag har exempelvis börjat plugga till lärare och vill inte bryta upp och börja någon annanstans just nu, säger Swahn till NWT.

Frida Swahn säger också till tidningen att hon tror att Karlstad ska ta sig till slutspel kommande säsong och hon hoppas på att ett par nyförvärv ska göra det möjligt.

- Som jag har förstått det så är det några intressanta spelare på gång. Vi startar om lite grand nu och vi ska såklart inte snacka om SM-guld och sånt, men att ha en kvartsfinalplats som mål är rimligt. Det viktigaste är att hitta stabilitet, men då gäller det att det nya klickar i snabbare än den senaste säsongen. 

Nyförvärven som är på gång till Karlstad är Linnea Wallgren som lämnade Endre efter semifinalförlusten och som har flyttat till Karlstad med sin sambo. Samt Moras Alexandra Terner som vill bli civilingenjör och hon har sökt skola där Karlstad står överst på önskelistan på städer att plugga i.  

***

Malmö har gjort sig kända som ett internationellt lag med flera landslagsspelare från Finland, Danmark, Schweiz och Tjeckien. Igår gick man ut i sina kanaler och gratulerade målvakten Tiltu Siltanen till att hon blivit uttagen till det finska landslagslägret. Men man hintade även om att man kanske värvat en aktuell landslagsspelare som var uttagen till samma läger. 

- Tyvärr är varken Silja Eskelinen eller Inka Lampinen med den här gången då bägge fortsatt rehabiliterar sig efter förra säsongens skadebekymmer. Men Malmö FBC kommer likväl att vara representerat dubbelt upp på lägret! Vem mer får bli en liten ”cliffhanger", skriver Malmö på sin hemsida.   


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: