#ibsilly
Frida Swahn.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Frida Swahn har bestämt sig om framtiden

ANNONS

Karlstads stjärna ska skriva på kontrakt – nyhet lär komma under helgen.

Slår man upp "ung veteran" i innebandyns ordbok finns det en chans att en bild på Karlstads Frida Swahn är det första som dyker upp. Hon föddes 1999 och gjorde debut i SSL redan för sju säsonger sedan. Totalt har det blivit 149 matcher i högstaligan, med 147 poäng (82+65) som facit.

Rekordet för antalet matcher i SSL:s historia, enligt den officiella statistiken, har legendaren Susanne Ekblom, som spelat 372 matcher. Det innebär att 22-årige Swahn kan passera Ekblom redan i 30-årsåldern, förutsatt att hon deltar i alla 26 matcher som spelas varje säsong.

Hon kombinerar just nu innebandyn med både studier och jobb, men har inga planer på att sakta ner. Nästa mål är att göra landslagsdebut och att ta en plats i vinterns VM-trupp, och det finns en dialog med förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson.

- Jag var med på Guldsteget året som var, så vi har haft lite kontinuerligt snack över hela säsongen och ett snack efteråt, där vi pratade framtid, säger Swahn till Innebandymagazinet.

Samtalet som Swahn hade med "Kotten" om framtiden kan mycket väl ha handlat om vilken klubb hon kommer representera. Intresse har funnits från flera andra lag, däribland Endre, och hon har tagit sitt beslut kring vart hon ska spela nästa säsong. 

- Det är inte så mycket innebandymässigt som spelat in, det är mer privata grejer som har gjort att jag valt den klubben som jag har valt. Man kan ju inte leva på innebandyn, säger Swahn, som varken bekräftar eller dementerar möjligheten att hon skrivit på nytt kontrakt med Karlstad.

- Det kontraktet jag kommer skriva på är på ett år. Jag har varit lite osäker den här säsongen på grund av lite olika grejer. Jag siktar på VM som de flesta andra gör, sen har jag väl en liten uppförsbacke för att ha den möjligheten. Men skam den som ger sig! Det vore jätteroligt att få komma iväg på en samling det här året. Jag jobbar hårt varje dag så får vi se vart det leder. 

Det har bara blivit två SSL-slutspel med Karlstad hittills. Hur sugen är du på att börja vinna titlar?

- Som ”enskild innebandyspelare” så är det klart att man siktar så högt som möjligt hela tiden. Sen är det olika förutsättningar i klubbarna. Det hade lockat ganska så mycket, men det är mycket annat som spelar in livet också. Jag hade kunnat gå till en klubb som är allra högst upp kanske, men jag kommer jobba med den klubben jag har valt och ska göra det bästa av situationen.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: