Rönnby IBK vann mot Malmö FBC

Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC

Matchen i Superligan dam mellan Rönnby IBK och Malmö FBC i Mälarenergi Arena fick se en vändning i sista perioden. Bortalaget Malmö FBC hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Rönnby IBK vände matchen och vann till slut med 7-5.

Malmö FBC:s tränare Patric Johansson:

– Vi gjorde en bra match men tyvärr höll det inte hela vägen.

Segern var Rönnby IBK:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

Malmö FBC startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Ellen Rasmussen och Martina Mörch innan Rönnby IBK svarade och gjorde 2-1 genom Ellen Hansson. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 2-3.

Rönnby IBK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 7-5.

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen stod för tre poäng, varav två mål. Wilma Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Rönnby IBK.

Med två omgångar kvar är Rönnby IBK på tredje plats i tabellen, och Malmö FBC är på nionde plats.

Söndag 17 mars 13.00 spelar Rönnby IBK hemma mot IBK Lund. Malmö FBC möter Pixbo Wallenstam hemma i Baltiska Hallen lördag 16 mars 15.00.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama