#ibsilly
IK Sätra.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Sätra gör sin första värvning

ANNONS

Plockar in tidigare stortalang från Herr1an.

Backen Markus Ekholm sågs som en jättetalang i ungdomsåren och var med och tog två brons i SDF-SM med Stockholms 15- och 17-åringar. När Innebandymagazinet rankade Sveriges 100 största talanger 2012 placerade sig Ekholm på en tiondeplats, med följande motivering:

Offensiv back som med sin längd och storlek blir livsfarlig för motståndarna när han trampar in och avlossar sitt tunga dragskott. Extra vass när han kommer bakifrån med fart. Har också tekniken att hålla i bollen och finta sig framåt. Defensivt skicklig på att hålla i och lugna ner spelet.

Han representerade då Järfälla och har sedan dess hunnit representera Duvbo, Jakobsberg och senast Jönköping Ungdom (Herr1an) i sin seniorkarriär. Han spelade ingenting förra säsongen men tar nu klivet upp till Allsvenskan – Sätra presenterade Ekholm som sin första värvning inför kommande säsong.

Gävle-laget har sedan tidigare förlängt kontrakten med ett gäng spelare där stjärnan Simon Cederström sticker ut mest. Man slutade åtta föregående säsong men har nu högre planer: 

– Målet nu är att bli ett stabilt lag i Allsvenskan. Vi siktar på att kunna nå en kvalplats i alla fall nästa säsong, sa lagledaren Bosse Westerlund till Innebandymagazinet i mitten av april.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Ombytta roller när Sätra besegrade Täby FC Formstarka Bele Barkarby tog ännu en seger Målfest för AIK hemma mot Sätra Äntligen seger för Sätra mot Hudik/Björkberg Fiaskosäsong för Sätra – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: