Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Sätra tror på mer: "Vi siktar på att kunna nå en kvalplats"

ANNONS

#ibsilly-läget i Sätra - beskedet om stjärnan: "Några som har hört av sig"

Gävle fick ytterligare en klubb i Allsvenskan norra denna säsong när IK Sätra tog steget upp för första gången. Debutsäsongen i den näst högsta ligan slutade med en åttondeplats, tio poäng före stadsrivalen Gävle GIK.

– Det var viktigt för oss att visa att vi hör hemma här och det tycker jag att vi gjorde, säger IK Sätras lagledare Bosse Westerlund till Innebandymagazinet.

Första säsongen i Allsvenskan norra för IK Sätra blev en godkänd säsong. Som nykomling hade man klarat sig kvar om inte serien hade stängts. Målet var att hålla sig kvar och det gjorde man med marginal.

– Sportsligt tycker vi att det gick ungefär som vi hade hoppats på, vi hade som mål att hålla oss kvar. Det kanske såg lite mörkt ut där ett tag, men vi visste vilka lag vi hade kvar mot slutet. Även om vi tampades i botten av tabellen var vi rätt säkra på att vi skulle hamna på rätt sida av sträcket. Nu blev alla rädda av att serien stängde, men vi ville ändå visa att vi hör hemma i den här serien. 

Hur truppen ska se ut nästa säsong är inte klart än. Kontraktsförhandlingar med spelare som sitter på utgående kontrakt är i full gång och klubben har ögon på ett par spelare som de hoppas ska förstärka de grönklädda. 

– Vi tror att vi kommer ha kvar kärnan av truppen. Det är en hel del som vi förhandlar med nu så att säga. Kärnan av truppen kommer vara kvar och vi hoppas på att förstärka med en eller ett par nyckelspelare. 

Lagkaptenen Simon Cederström gjorde 35 poäng (15+20) och är en bärande pjäs i IK Sätra. Hans poängproduktionen i ett lag på nedre halvan har gjort att andra lag hört av sig angående hans tjänster. 

– Det är några som har hört av sig angående honom, men han har faktiskt skrivit på för två år till. Han är en nyckelspelare, men vi har några på ingång med samma kaliber som han. 

En sak som Bosse och resten av IK Sätra var taggad på inför säsongen var derbyna mot rivalerna Gävle. På grund av pandemin blev det tyvärr ingen publikfest som de hade hoppats på, men scenariot kan bli annorlunda nästa säsong.

– Det är jätteviktigt att spöa Gävle. Förr om åren var det ju Sandviken som var uppe i samma division och då var det fullt på läktaren när det var de matcherna. Nu har vi en större arena, så det ska bli bra mycket publik kommande säsong om vi nu får ta in publik när det blir derby. 

IK Sätra ser potentialen att ta ytterligare kliv i Allsvenskan norra. 

– Målet nu är att bli ett stabilt lag i Allsvenskan. Vi siktar på att kunna nå en kvalplats i alla fall nästa säsong, avslutar Bosse Westerlund.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Ombytta roller när Sätra besegrade Täby FC Formstarka Bele Barkarby tog ännu en seger Målfest för AIK hemma mot Sätra Äntligen seger för Sätra mot Hudik/Björkberg Fiaskosäsong för Sätra – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: