Gävle GIK vann mot Sätra

Fiaskosäsong för Sätra – som åker ur serien

Sätra har inte haft det lätt i Allsvenskan norra herr. Efter matchen mot Gävle GIK på bortaplan står det klart att laget åker ur serien, efter ännu en tung förlust. Slutresultatet skrevs till 7-6 (3-3, 1-1, 3-2). Laget har bara tagit en segerden här säsongen.

– Hej! Idag var det en fantastisk tillställning där båda lagen var taggade till tänderna. Vi har ledningen i princip hela matchen,men i slutet orkar vi tyvärr inte stå emot ett stormande GGIK med Nr73 i spetsen, kommenterade Sätras tränare Per-Erik Jansson efter matchen.

Gävle GIK:s tränare Jonas Pettersson tyckte till om matchen:

– En typisk jämn derbymatch som kunde slutat hur som helst. Enormt viktiga poäng för oss. Efter vår dipp med tre raka förluster börjar vi få tillbaka självförtroende och flyt vilket behövs om vi ska till slutspel framöver.

Anton Arvidsson stod för Gävle GIK:s avgörande mål med bara tolv sekunder kvar av matchen.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

57 sekunder in i tredje perioden slog Gävle GIK:s Alexander Lind till på pass av Anton Arvidsson och gav Gävle GIK ledningen.

11.03 in i perioden nätade Sätras Simon Cederström åter igen och kvitterade för Sätra.

Efter 15.07 nätade Oskar Flybring och gav Sätra ledningen. Fler mål än så blev det inte för laget.

Gävle GIK kvitterade till 6-6 med 27 sekunder kvar att spela på nytt genom Billy Nilsson framspelad av Anton Loklint.

Gävle GIK tog ledningen med tolv sekunder kvar att spela genom Anton Arvidsson på pass av Marcus Persson. Arvidsson fullbordade därmed Gävle GIK:s vändning. 7-6-målet blev matchens sista.

Billy Nilsson gjorde två mål för Gävle GIK och spelade dessutom fram till två mål och Nicklas Gustafsson stod för fyra poäng, varav två mål. Sätras Oskar Flybring gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Simon Cederström gjorde tre mål för.

Gävle GIK ligger på femte plats i serien efter matchen.

Söndag 20 februari 16.15 spelar Gävle GIK borta mot Salem. Sätra möter Hudik/Björkberg hemma i Gavlehov Arena torsdag 24 februari 19.30.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien