#ibsilly-nytt
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Bekräftat: Här spelar superbacken Kippilä nästa säsong

ANNONS

Finska landslagsstjärnan My Kippilä har gjort sitt #ibsilly-val.

För två veckor sedan avslöjade vår silly-bloggare Mr. Silly att en av världens bästa backar, Moras My Kippilä, bara var detaljer ifrån en övergång till svenska mästarna Thorengruppen. En övergång som Kippilä bekräftar nu för Sportexpressen.  

- Jag kände att jag ville prova på något nytt och för min utveckling träna med världens bästa spelare och utmana mig själv. Jag kommer få tävla om en spelplats så det känns som rätta alternativet och laget för mig, säger My Kippilä till tidningen

Den finska landslagsstjärnan ska bara fylla 25 år men hon har redan spelat sex säsonger i Svenska Superligan. De två första säsongerna i Rönnby och de fyra senaste i KAIS Mora. Totalt har den tekniska backen gjort 198 poäng fördelat på 84 mål och 114 assist på 168 matcher i SSL. Hon har länge ansetts som en av världens backar men dalat lite på den rankingen de senaste år på grund av en korsbandsskada. Men nu är hon tillbaka igen på allvar och lär säkerligen vara med och slåss om att vara världens bästa back kommande säsong. I Mora har hon vunnit två SM-silver och två SM-brons och det råder ingen tvekan om att hon går till Thorengruppen för att vinna sitt första guld eller till och med flera guld. 

-  Man spelar alltid för att vinna guld. Vi skulle kunna ta en trippel i år med Champions Cup, VM- och SM-guld. Det skulle vara en dröm.

En dröm som vi svenskar inte hoppas slår in då vi jagar vårt åttonde raka VM-guld. Men i Thorengruppen finns även supertvillingarna Veera och Oona Kauppi så att de får spela ihop sig ännu mer kommande säsong känns oroande. Skulle Finland vinna guldet i Uppsala senare i höst blir det deras tredje VM-guld och det är exakt 20 år sedan sist det hände. Då vann man med 2-0 över Sverige i Finalen.     


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: