#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Mr. Silly
Mr. Silly avslöjar flera stora bomber
ANNONS

Två av världens bästa spelare kommer att byta klubb inom en snar framtid.

Det känns som jag har blivit varm i kläderna nu, mitt förra inlägg visade sig var rätt stå träffsäkert och flera av mina uppgifter visade sig vara helt sanningsenliga. Så med ångan uppe tänkte jag leverera ännu mera bomber idag, den ena mer häpnadsväckande än den andra.

Men först en tanke om årets silly season som nog är den sjukaste på väldigt många år. Wille Knuthas får sitt stora genombrott i SSL och går tillbaka till sin moderklubb i Herr1an istället för att välja och vraka bland SSL-klubbarna. Moa Gustafsson, en av världens bästa damspelare just nu väljer också att ”byta ner sig” från topplaget Mora till förra säsongens nykomlingar Falun. En värvning som jag var först med att avslöja dessutom.

Med ovanstående i tankarna så är nästa stora bomb kanske inte så oväntad som den annars borde vara. Enligt väldigt bra källor har nämligen Nykvarn lyckats med det som alla föreningar drömmer om att få göra. Nämligen locka hem alla sina spelare som blivit SSL-stjärnor. Tyvärr är jag inte först med att avslöja att Hampus Ahren är på väg tillbaka till sin moderklubb men jag är först med att bekräfta att det stämmer att han kommer att spela i Nykvarn kommande säsong. En av de bästa spelarna i SSL just nu som har potentialen att inom något år vara världens allra bästa spelare kommer alltså spela i Allsvenskan ett VM-år. Kanske den sjukaste sillybomben genom tiderna.

Men det är inte den enda bomben som Nykvarn kommer bjuda på, enligt mina källor är även Karljohan Ahlroth, bröderna Kevin och Lucas Rigogiannis och Simon Westgärds påskrivna och helt klara. Som om inte detta vore nog så håller man även på att förhandla med att försöka få loss Markus Jonsson och det är inte helt otänkbart att det går enligt mina källor. Snacka om Allsvenskans bästa silly genom tiderna.

I mitt förra inlägg placerade jag Faluspelaren Patrik Rokka och hans sambo Moraspelaren Elsa Frisk i Sirius. Sedan dess har det blivit offentligt att Rokka kommer lämna Falun och enligt mina källor har paret varit och hälsat på i Visby nu och att det blev ett lyckat besök och att Endre och Visby ligger bra till att landa dessa värvningar. Men Sirius och Dalen ska vara två andra alternativ som också finns med på tapeten och inget är klart än.

På tal om gästspelare som gjorde succé i SSL den här säsongen så kommer Jim Johansson inte att lägga klubban på hyllan och han kommer heller inte fortsätta i Thorengruppen. Däremot kommer han att spela i Herr1an med Holmsund City.

På damsidan finns det också en stor bomb men först så såg jag i veckan att Kalmarsund presenterat Emma Fagerhöi som påskriven och klar. En värvning som jag avslöjade för en månad sedan typ. Nu ser det ut som man även kommer att tappa en spelare till SSL och det är lagets poängdrottning Emelie Rosenqvist som kommer flytta tillbaka till Skåne. Hon har ett förflutet med både Malmö och Lund men hon har ett år kvar på sitt kontrakt så det återstår att se om någon av lagen kan lösa den lilla detaljen.

Sist men inte minst, det gäller att go out with a bang, landslagsspelaren och en av världens bästa backar genom tiderna, My Kippilä kommer att lämna Mora. Enligt mina källor är hon bara några detaljer ifrån att dra på sig den gröna svenska mästare-tröjan kommande säsong.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se  


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Den här artikeln handlar om: