Foto: Patrik Palm
#ibsilly

De två senaste värvningarna i Damallsvenskan

ANNONS

Igår kväll presenterades två värvningar i västra respektive södra Allsvenskan.

Västra Mälardalen som varit ett ständigt topplag i västra allsvenskan har värvat in en spelare med SSL-meriter från Västerås Rönnby. Det är den före detta RIG-spelaren Kajsa Pettersson som är klar. Efter studenten för två år sedan spelade hon en säsong i Sirius SSL-lag innan hon bytte till Rönnbys Allsvenska lag där Pettersson hann med att göra fem poäng på lika många matcher.

- Jag tycker att VM verkar som en seriös förening. VM har även spännande satsning kommande säsong för att nå SSL-kval och det är en satsning som kändes väldigt lockande, säger Pettersson till lagets Instagramkonto.

Sportchefen Frippe Noréns kommentar om nyförvärvet: 

- Riktigt roligt att Kajsa valt oss, Kajsa är en tjej med mycket potential, en som gärna tar för sig och ger allt för laget. Bra spelsinne och en slitvarg som center. Ska bli kul att se vad Kajsa kan göra i VM tröjan.

***

Lindome IBK har haft en bra silly season så här långt då man förlängt med nästan hela truppen samt värvat in Victoria Frisell, Denise Nilsson och Ida Samuelsson. Igår kväll presenterade man sitt fjärde nyförvärv Emilia Johannesson från Floda IBK. 26-åringen har spelat tre säsonger i Allsvenskan med Lindås Rasta och Floda. 

- Jag väljer att komma till Lindome för att jag behövde lite nytändning och fick ett jättebra första intryck av både helheten i Lindome som klubb och även tjejerna i laget. Supergött gäng och även en ledarstab som verkar grymma, säger Johannesson till lagets Instagramkonto

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Södra
Plus #ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Södra
#ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Västra
Plus #ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Västra
Den här artikeln handlar om: