Lindome förlorade mot Lindås Rasta IBK

Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan hemmalaget Lindome och gästande Lindås var oavgjord vid full tid, efter Sandra Hugossons kvittering till 6-6 för Lindås med bara 49 sekunder kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 7-6 (2-2, 1-2, 3-2, 1-0) genom Justina Eliasson.

Lindås tränare Anders Nilsson om matchen:

– De var en tight match med derbykaraktär. Små marginaler som avgör. Vi skapar mycket lägen men bollen vill inte in samtidigt som vi släpper lite för billiga mål. Det såg ut som det skulle bli avgörande men tjejerna visar en otrolig moral som orkar resa sig och vända på matchen. Extrapoängen i sudden var vi helt klart värda sett över hela matchen.

Justina Eliasson slog till 1.13 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 7-6-mål.

Därmed har Lindås vunnit fyra matcher i rad i Allsvenskan västra/södra dam.

Lindås tog ledningen efter 5.02, genom Pernilla Hermansson framspelad av Meja Holgersson.

Lindome kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.32 slog Sanna Browaldh till på pass av Kajsa Högemark.

Laget tog också ledningen efter 8.55, när Moa Wahlström slog till framspelad av Viktoria Rosberg.

Lindås kvitterade till 2-2 efter 13.41, genom Lovisa Eliasson på pass av Johanna Hansson.

Lindome var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Lindås var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.13 innan Lindås också avgjorde till 6-7. Matchvinnare för bortalaget blev Justina Eliasson, på pass av Julia Johnsson.

Lindomes Sanna Browaldh gjorde tre mål.

Det här var Lindomes tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindås femte uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Lindome på fjärde plats i tabellen, medan Lindås är på femte plats.

I nästa omgång har Lindome Olofström hemma i Almåshallen, lördag 24 februari 14.00. Lindås spelar hemma mot Jönköping söndag 25 februari 14.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad