#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

SSL-nykomlingarnas andra värvning

ANNONS

Hagunda har lyckats att landa en riktig prestigevärvning inför debuten i Svenska Superligan.

Uppsalalaget Hagunda håller på att rusta upp laget för den första säsongen någonsin i Svenska Superligan och i helgen gjorde man klart med sitt andra nyförvärv. En 24-årig schweizare vid namn Timon Stäubli som senast spelade för UHC Ulster.

-  Precis som för Hagunda blir det min första bekantskap med SSL. Jag har alltid drömt om att spela där. Vid sidan av innebandyn blir det också kul att studera i Uppsala och träffa nya spännande människor, säger Stäubli till lagets hemsida och fortsätter beskriva sig själv som spelare: 

- Jag ser mig själv som en teknisk spelare som gillar att ha bollen och älskar att göra mål. De senaste 10 säsongerna har jag tillhört UHC Uster och jag har också då och då tillhört de Schweiziska juniorlandslagen.

Sportchef Nikola Marincic om värvningen:

- Det blir kul med ett internationellt inslag i Hagunda och senast vi hade det så slog det väl ut. Timon är en vältränad spelare med goda ledaregenskaper som säkerligen kan utvecklas både individuellt och taktiskt i Sverige. Vi har fått goda vitsord från flera håll och ser fram emot hårt jobb och många poäng även i Hagunda, precis som han bidrog med i Uster. 

Hagunda har haft en väldigt lugn silly season så här långt både på plus- och minuskontot. Förutom Stäubli har man värvat in en spelare i 31-åriga Joakim Turunen frånHerr2an-laget Köping och man har tappat backen Eric Kjellerstedt till Uppsala Teknologer.


TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Du kanske även vill läsa:
Lämnar nykomlingen – klar för Herr1an-lag
Lämnar nykomlingen – klar för Herr1an-lag
Klart: Här är SSL-nykomlingens första nyförvärv
Klart: Här är SSL-nykomlingens första nyförvärv
Den här artikeln handlar om: