Foto: Per Wiklund
Superligan

Klart: Här är SSL-nykomlingens första nyförvärv

ANNONS

Ett välbekant ansikte ansluter till Hagunda inför debuten i SSL.

31-årige Joakim Turunen kom till Hagunda på en kort sejour säsongen 2017/18 och gjorde då 6 mål och 3 assists på de 5 avslutande seriematcherna, följt av ytterligare 1+1 i kvalspelet som den säsongen slutade med respass mot Djurgårdens IF i två raka matcher. 

Sedan dess har han spelat i bland annat Västerås säsongen 19/20 där det blev fina 65 poäng på 20 matcher. 

Nu är han redo för att satsa fullt ut igen och spela innebandy på högsta möjliga nivå. Noterbart är också att detta blir hans andra sejour i SSL då han sedan tidigare har 12 matcher i SSL med Caperiotäby på meritlistan.  


Hur känns det att vara klar för en återkomst i Hagunda IF? 

– Det är otroligt roligt och motiverande att vara tillbaka i Hagunda. Det här är något som jag har velat sedan jag var i HIF senast och äntligen kunde vi hitta en lösning.

Hur har du följt HIF sedan du lämnade? 

– Jag har såklart haft koll på alla resultat och alltid hållit en tumme för att det ska gå bra. Sedan har jag haft full koll på lagets sociala medier.

Hagunda säkrade avancemanget via en häftig kvalserie mot Warberg. Vad tycker du om lagets spel i kvalet?

– Ja, vad ska man säga?  Att vinna med 3-1 i matcher mot förhandsfavoriterna Warberg är en otroligt stark prestation. Det såg väldigt stabilt ut bakåt sista matcherna och det fanns en bra effektivitet i anfallsspelet. 

Vad hoppas du bidra med i HIF och hur blir det att kliva upp ett par divisioner?

– Jag är en poängspelare och det är det jag vill fortsätta bidra med – trots att det är högre nivå än vad jag är van vid. Jag har erfarenhet från det här för många år sedan, men jag känner att jag är bättre idag än vad jag var då, så några bollar ska jag nog smälla in! 

Sportchefen Nikola Marincic säger så här om säsongens första nyförvärv: 

– "Turre" är alltid på vår radar. Han var nere och tränade med oss i januari men vi kom överens om att gå all in vid uppflyttning, och sedan SSL blev klart har han kört försäsong inför försäsongen. Han är en poänggörare av rang oavsett division och en spelare som passar in i Hagunda och lyfter gruppen. Sportcheferna ser fram mot en vältränad och taggad "Turre" – han kommer bli en obehaglig överraskning även i SSL.

Källa: Pressmeddelande


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Du kanske även vill läsa:
Hagunda är förberedda för SSL: "Vi har ett kanonlag"
Hagunda är förberedda för SSL: "Vi har ett kanonlag"
Bli expert på Hagundas trupp - spelare för spelare
Plus Bli expert på Hagundas trupp - spelare för spelare
Den här artikeln handlar om: