#ibsilly
Marcus Pontusson.
Foto: D-Foto
Herrettan

Han återvänder till Herr1an-laget

ANNONS

Hagfors gör en klassvärvning till nästa säsong.

Backen Marcus Pontusson lämnar allsvenska karlstad för en comeback i Herr1an-laget Hagfors – det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Backen spelade i Hagfors fram till säsongen 2017/18 då han testade på allsvenskt spel i Skoghall.

Det blev en säsong där och ytterligare en i SSL-laget Örebro året därpå, och de två senaste åren har han spenderat i Karlstad, som nyligen förlorade kvalfinalen till SSL mot Djurgården.

Marcus Pontusson.

Marcus Pontusson. Foto: Hagfors IBS


- Jag har alltid sagt efter jag drog iväg för några år sedan att jag kommer spela i Hibs igen, så det är väl den enkla anledningen. Sen var jag också sugen på att göra något nytt, motivationen tröt lite efter kvalfinal-torsken mot Djurgården denna säsong och kände därför att det skulle vara spännande med ett nytt projekt och en ny satsning med Hibs. Anledningen till att det just blir denna säsong jag återvänder till är ju också att jag tror det här kan bli väldigt bra, det är en fin trupp jag kommer till med stora möjligheter att nå långt, säger Pontusson i pressmeddelandet.

Fredrik Eriksson i Hagfors sportgrupp:

- Det känns helt fantastiskt bra att återigen få se "Mackan" i den röda Hibs-tröjan, detta är utan tvekan en av klubbens större och viktigaste värvningar genom tiderna. Om man kunde ha bildgooglat "vem behöver Hibs värva in för nästa säsong?" så hade det kommit en bild på "Mackan". 

- Spelmässigt får vi det vi egentligen saknat sedan han lämnade 2017, en spelförande back med rightfattning som kan bidra i alla spelformer och som dessutom har höjt sitt defensiva spel under tiden i Allsvenskan och SSL. Men sedan, och kanske än viktigare, vi får in en spelare som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning, en spelare som hatar förlora och dessutom har ett enormt stort hjärta för klubben. För att vi ska kunna uppnå vår målsättning om att nå Allsvenskan så har det varit prio ett för oss att få hem "Mackan" och som sagt nu när det klart känns det riktigt bra,

Hagfors låg trea i Herr1an Västra innan den pausades och senare avbröts. Även säsongen dessförinnan, som spelades nästan klart, slutade med en tredjeplats. Däremot fick man inte chansen att kvala upp till Allsvenskan.


TV: ”Jag tycker inte att det tränas tillräckligt hårt”

Nya DIF-tränaren Roger Östergren om 08-innebandyn: ”Det håller inte - du måste träna hårt”

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: