#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Pixbo satsar på kontinuitet: ”Vi har ett fruktansvärt bra lag redan”

ANNONS

Silvermedaljörerna kan tappa stjärnan: "Vi är inte riktigt klara med henne"

En andraplats i tabellen och en silvermedalj blev det för Pixbo denna säsong. Thorengruppen i SM-finalen blev för tunga för Pixbo som fick se sig besegrade med 5–4 efter en underhållande match. Trots förlusten är Pixbo nöjda med den säsong som gjorts och presentationen i finalen mot ett starkt motstånd. 


– I den utvädringen vi gjort har vi vunnit ett silver, inte förlorat ett guld, säger Pixbos elitansvarige Kristina Landgren Carestam till Innebandymagazinet

Siktet på nästa säsong är inställt och klubben ser ut att ställa samma lag på banan nästa säsong. Än så länge har inga spelare värvats in och ingen spelare har lämnat Pixbo så finallaget ser ut att bli intakt. Att inga nyförvärv är klara eller på väg in ser Kristina Landgren Carestam inte som något problem. 

– Om du frågar mig nu idag så är vi nog i stort sett klara nu. Det är två pusselbitar kvar, sen är vi klara. Vi har ett fruktansvärt bra lag redan, vilket har gjort att vi inte behövt gå ut och värva så mycket. Tappade väl någon här, två besked som valde då att välja andra klubbar som vi gärna velat ha in. Vi har en IBF-verksamhet, en akademi, i Allsvenskan som kommer försörja oss med fruktansvärt unga bra spelare som kommer upp. Så vi är ganska trygga i den modellen och därav kommer vi på damsidan inte behöva värva så mycket framöver. Om vi ska värva behöver vi spetskompetens. 

En spelare som dock har ryktats bort är tjeckiskan Denisa Ratajova som ryktas att återvända till Tjeckien. Men det är en spelare som Pixbo gärna ser fortsätta i den polkarandiga tröjan. 

– Vi är inte riktigt klara med henne, det är en som är osäker fortfarande. Det handlar om helheten runt omkring henne att få till det. Det är en jättebra spelare som vi gärna behåller. 

En följetång för Pixbo denna säsong har varit tränarfrågan. Inför säsongen var det Jonas Eliasson som stod i båset och manade på truppen, men han fick lämna sina uppdrag under uppmärksamma former i februari och Fredrik Larsson fick hoppa in istället. Inför nästa säsong är det ett nytt namn på tränarposten då Jonas Gustafsson är den person som ska styra skutan. 

– Det som jag har sagt förut är att vi känner att ledarskapet är så otroligt viktigt idag. Det finns jättemånga som är duktiga när det gäller taktik, videoanalys med mera. Men det är inte så många som besitter ledarskapet i form av höja sin egen ledarstab och få ut max av det spelarmaterialet som man har. Då handlar det inte bara att få ut max på planen, utan få ut max av dem som spelare. Då krävs det att man har stor förståelse för hur människor fungerar, dels i ledarskap, träningslära, idrottspsykologi, du ska ha ganska bred kunskap och den kompetensen besitter Jonas Gustafsson. 

Pixbo var så nära att ta guldet och vill ha sin revansch och nästa säsong kommer Pixbo ställa samma trupp på banan. På frågan om det är någonting som Pixbo måste förbättra inför nästa säsong för att ta guldet finns det ingen specifik sak som laget behöver fokusera på enligt Kristina Landgren Carestam. Dessutom trycker hon på ytterligare en faktor som kommer blir tuff och påverka lagen i serien.  

– Istället för att säga en specifik sak så kan allt bli något bättre. Och sen så är den största utmaningen nästa år för alla klubbar, och där blir det en otroligt stor utmaning för oss som har så många landslagsspelare från olika nationer, är att det VM-år. Det är den största utmaningen att parera alla dessa landslagsläger med att match efter match prestera, avslutar Kristina Landgren Carestam. 


TV: ”SVT:s sändning var riktigt jävla bra”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om SVT:s sändning av SM-finalen och innebandyn som TV-produkt.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Dam - lag för lag
Den här artikeln handlar om: