#ibsilly
Oscar Agnarsson.
Foto: Warberg IC
Allsvenskan södra

Svensken flyttar hem: "Mycket spännande målvakt"

ANNONS

Oscar Agnarsson är namnet på Warbergs senaste värvning.

I tisdags kunde Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly avslöja att Warberg hade värvat målvakten Oscar Agnarsson – något som hallänningarna nu bekräftar.

Den 21-årige målvakten kommer ursprungligen från Linköping och hade på seniornivå representerat både Onyx (Allsvenskan) samt Ledbergs IF (division 1) innan han för två säsonger sedan styrde skutan västerut till Norge.

Ny klubbadress blev Tunet, ett lag som han nu lämnar efter två säsonger. Nyligen vann man serien som senare avbröts på grund av Coronapandemin. 

Nu väntar spel i allsvenska Warberg där han får konkurrera med förra årets förstamålvakt Adrian Kodelja.

- En mycket spännande målvakt vi får till oss! Han är ung, hungrig och har målvaktsegenskaper som vi inte sett i Warberg på länge. Eftersom han är 194 cm lång så lever han mer på sin placeringssäkerhet och storlek än spektakulära tv-räddningar, och vi har aktivt sökt en målvakt med just de egenskaperna den här gången, säger sportchefen Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande och tillägger:

- Sen är han fortfarande väldigt ung och formbar, så jag är övertygad om att Niklas Nyman (mål-vaktstränare) har en hel del detaljer att arbeta med så att Oscar kan utvecklas och bli ännu bättre. Precis likt föregående säsonger kommer vi få en tuff konkurrenssituation på målvaktssidan, men det är en trygghet att ha två bra målvakter i truppen, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Oscar Agnarssons egna ord om övergången:

- Jag tycker det ska bli otroligt roligt och spännande att få spela i Warberg nästa säsong! Kände att det var dags nu efter två säsonger i Norge, vilket såklart har varit kul och en upplevelse, men även tråkigt då Covid har förstört endel.
Jag har varit på flera läger i Varberg som ung, och redan då fick jag ett stort intresse för klubben och staden. Sen känner jag några killar i laget redan som jag träffat under dessa läger.

- En annan del som påverkade mitt beslut var att Johan Astbrant är ny tränare, honom känner jag också litegrann sedan hans tid i Linköping. Så Warberg känns rätt helt enkelt! 


TV: Galante intervjuar Emil Johansson

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: