#ibsilly
UHC Kloten-Dietlikon Jets vann nyligen den schweiziska superfinalen.
Foto: Swiss Unihockey, Flickr
Superligan

Hon jagas av schweiziska mästarinnorna: "Ett stort beslut"

ANNONS

En riktigt oväntad övergång kan vara på väg att genomföras.

21-åriga forwarden Jenna Taivaloja, som tillhör Täby, jagas av UHC Kloten-Dietlikon Jets – nytitulerade mästare i Schweiz. Detta skriver Länstidningen Södertälje.

Taivaloja, med meriter från det finska U19-landslaget, gjorde sin första fulla seniorsäsong 2018/19 – då i Telges tröja. Året därpå värvades hon till storlaget Täby, där blev det 18 matcher i SSL. I år blev hon utlånad till allsvenska Nykvarn på dubbellicens, men det blev bara fem matcher innan serien stängdes. 


Foto: Per Wiklund

Hon spelade inga fler matcher den här säsongen då velat vara närmar sin familj. För LT berättar Taivaloja att hennes pappa spenderat tre veckor i koma och sedan legat på sjukhus, men att hans hälsoläge stabiliserats.

Nu kan Taivaloja komma att byta klubb, då hon alltså fått ett erbjudande från Kloten-Dietlikon enligt LT. Hon har inte tagit något beslut men berättar om tankegångarna:

– Jag kan inte gå in på i detalj vad de har erbjudit mig, men jag pratar med deras sportchef varje dag. De har sagt åt mig att inte stressa, för det är ett stort beslut och nervöst. Kanske är det rätt steg för mig att ta och att få ett sådant här erbjudande är bara jättekul. Jag trodde jag var bortglömd och bara skulle få spela i allsvenskan efter det här, men nu tycks de vilja ta emot mig med öppna armar, säger hon till LT.

Kloten-Dietlikon kommer behöva förstärka sin trupp då trion Michelle Wiki, Tanja Stella och Isabella Gerig lämnat för spel i SSL (Wiki och Stella till Sirius, Gerig till Endre). Även lagets svenska toppback Iza Rydfjäll kan vara på väg bort. 


TV: Billy Nilsson: "Delade ut mohikan-peruker till barnen"

Profilen om sin karaktäristiska mohikanfrisyr och att våga sticka ut.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: