#ibsilly
Vana vinnaren Rydfjäll fick fira ytterligare ett guld i helgen som gick.
Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Landslagsbacken om framtiden: "Ska aldrig säga aldrig"

ANNONS

Nyblivna schweiziska mästarinnan Iza Rydfjäll kan återvända till svensk innebandy.

Isa Rydfjäll vet hur man vinner. Hon vann guld med IKSU både 2017 och 2018 innan hon tog en paus 2019 för att sedan skriva på för schweiziska Kloten-Dietlikon Jets. 2020-säsongen avslutades i förtid på grund av Corona och inga medaljer delades ut, men i helgen blev hon mästare på nytt – Kloten-Dietlikon vann den schweiziska superfinalen, och blev mästarinnor för åttonde gången i historien. 

Det innebär att Rydfjäll tagit tre guld av tre möjliga de senaste säsongerna – hon har också tre SM-guld med IKSU samt fyra VM-guld med Sverige sedan tidigare.

- Det känns såklart fantastiskt bra och kul. Mitt stora mål var att vinna ett schweiziskt guld när jag kom hit. Så det är klart att det känns bra nu, säger hon till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det har varit en annorlunda säsong på många sätt som för alla andra. Det har gått lite upp och ner då situationen har sett ut som den har gjort i och med denna pandemi. Men jag är väldigt nöjd över lagets prestationer.

Vad tycker du om din egna säsong?

- Jag tycker att jag började säsongen rätt bra. Sen blev det ett uppehåll (lockdown) här i Schweiz på cirka två månader från matchspel och även träningar med laget. Jag ska vara ärlig och säga att det inte alltid var så lätt att hålla motivationen uppe under vissa perioder. Men jag är otroligt glad att säsongen kunde starta igen och vi kunde få avsluta säsongen på bästa möjliga sätt. Så i det stora hela är jag faktiskt väldigt nöjd med mitt spel på slutet och lagets.

Huruvida det blir någon fortsättning i Kloten-Dietlikon eller i Schweiz är dock oklart i dagsläget för Rydfjäll.

- Jag har inte bestämt mig än vad jag ska göra. Jag ska ta ett beslut inom kort. Har en del saker att fundera över innan jag bestämmer mig. Men jag trivs väldigt bra här i Schweiz och i laget.

Hon har varit i samtal med Thorengruppens sportchef Joakim Sjöström, men huruvida det blir en övergång återstår att se.

- Man ska aldrig säga aldrig. Men det ska nog mycket till innan jag spelar i Sverige igen. Så vi får väl se vad som händer. 

Thorengruppen skulle absolut vara förstavalet i så fall.

- Skulle jag representera en klubb i Sverige igen så är det absolut där jag skulle vilja spela. 

Sjöström har tidigare uttalat sig om sin beundran för landslagsbacken:

- Skulle Iza Rydfjäll vilja bo i Umeå igen och spela innebandy hade hon varit högaktuell. Det är en av världens bästa backar, kanske den bästa, utan att ha jättekoll på hur åren i Schweiz har påverkat henne. En toppback, topp fem i världen om jag skulle få göra en lista, utan tvekan. Det hade varit ett drömförvärv och dessutom en Umeå-tjej och vi har pratat, men inte konkret om nästa säsong. Jag vet inte vad hon tänker men det hade som sagt varit ett drömnyförvärv.

Har andra lag hört av sig också?

- Ja, det är andra klubbar som har hört av sig. Men jag har inte velat ta tag i det förrän jag avslutat min säsong här och bestämt lite mer vad jag ska göra framöver, säger Rydfjäll.

Noterbart är att flera av Rydfjälls lagkamrater redan lämnat för spel i SSL: Michelle Wiki och Tanja Stella är klara för Sirius samtidigt som Isabelle Gerig hamnade i Endre.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: