#ibsilly
Henrik Malmgren och Greta Koponen.
Foto: Per Wiklund och Jönköping IK
#ibsilly

Onsdagens heta #ibsilly-nyheter

ANNONS

Det fortsätter röra på sig på #Ibsilly-marknaden: Här är några spelare som bytt klubb och förlängt sina kontrakt.

Lagkaptenen Oskar Strand Söderholm hakar på Gävles satsning som inleddes med värvningen av stjärnan Billy Nilsson. Nyckelspelaren är därmed klar för sin 15:e säsong i föreningen. 

- Oskar har under flera år varit en av lagets absolut viktigaste spelare, han levererar nästan alltid på topp, få misstag och som alltid är målfarlig skulle kunna vara en kort och bra beskrivning i detta fallet. Flera SSL klubbar har genom åren även ryckt i honom. Men för Oskar har moderklubben GGIK varit valet, så alltså även framöver, skriver klubben på sin Instagram-profil.

***

På tal om Billy Nilsson: Hans tidigare klubb Sirius förlänger backen Henrik Malmgrens kontrakt. Han har gjort sex SSL-säsonger i klubben och hunnit med att spela 178 matcher i blåsvart. 

- Henrik har växt in både i laget, i staden och är en stor förebild för vårt jämställdhetsarbete och vägleder nu våra unga spelare på och utanför planen, skriver Sirius på sin Facebook-sida.

***

Talangfulla målvakten Sascha Fridebäck lämnar Herr1an-laget Tyresö Trollbäcken IBK för att skriva på för allsvenska Lillån. Innebandymagazinet har tidigare rankat honom som en av de mest spännande målvakterna utanför SSL.

- Vi har följt Sascha på avstånd under en längre tid med goda vitsord från personer med centrala positioner inom Stockholmsinnebandyn, han gjorde tidigt allsvensk debut hos Djurgårdens IF tack vare en dubbellicens och har sedan dess utvecklats ytterligare i bland annat sin senaste klubb Tyresö Trollbäcken IBK. 

- Saschas fysik i kombination med rörlighet, reflexer och positionsspel gör honom till en sällsynt idealisk målvaktstyp som vi vet kommer bidra mycket till vår redan kompetenta målvaktsuppsättning. Saschas ålder och hans ambitiösa inställning till sitt idrottande är ytterligare indikationer på att han går en ljus framtid till mötes och vi ser fram emot att se honom ta nästa steg i vår miljö, säger Oliver Kriström från Lillåns sportgrupp till lagets hemsida.

***

Greta Koponen har skrivit på för SSL-laget Jönköping, och kommer närmast från Vimmerby IBK. Hon beskrivs som en ”multitalang inom idrott och har parallellt med sin innebandykarriär spelat fotboll med stor framgång”, men ska nu ha bestämt sig för att satsa på innebandyn.

-Vi är väldigt glada att kunna presentera Greta Koponen som ny spelare inför säsongen 21/22. Greta är en stor idrottstalang och det ska bli spännande att få vara den klubb som hjälper Greta att ta nästa steg. Vi vet sedan tidigare att vi får in en spelare som kommer bidra med fysik, vinnarinstinkt och ett mycket vasst skott. Greta har de verktyg som behövs för att bli en spelare på hög nivå och vi ser fram emot att ge henne en utvecklande miljö för att nå sin fulla potential inom innebandyn, säger Magnus Ander, sportchef i Jönköping IK, i ett pressmeddelande.

***

Allsvenska FBI Tullinge skriver tvåårskontrakt med en nyckeltrio: Förstacentern Anton Andersin, lagkapten och backen Niklas Schüler samt klubbveteranen Niclas Johansson (2 år) som nyligen avslutat sin tionde säsong i klubben.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19

Den här artikeln handlar om: