Foto: Anders Andersson och Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Supertalangen väljer mellan två kvallag

ANNONS

Som 15-åring spåddes han att bli Värmlands kommande storstjärna men vad hände sen?

För fem år sedan plockade Skattkärrs tränare Jimmy Heimer upp en då blott 15-årig talangfull spelare från juniorlaget till A-laget i Herr2an och talangen imponerade stort på Heimer.  

- Oliver Sandberg som är född 01 kom in i laget och gjorde poäng direkt och han gjorde poäng i alla matcher och fick spela med i förstakedjan som center. Jag har spelat innebandy i SSL i väldigt många år och jag har aldrig sett en större talang. Han är sinnessjukt bra och om han vill satsa på innebandyn kan han spela i vilket SSL-lag han vill när det blir dags. 

Som 16-åring gjorde Sandberg 32 poäng på 20 matcher i Herr2an för Skattkärr och han fick även testa på spel i Allsvenskan med Skoghall. Som 17-åring blev det 30 poäng för Skattkärr och spel med Karlstad i Allsvenskan. Som 18-åring gick han helt över till Karlstad och gjorde 9 poäng på 19 matcher i Allsvenskan. Som 19-åring tappade han motivationen och valde att gå tillbaka till Skattkärr och då öste han in 23 poäng på 6 matcher innan Corona-pandemin satte stopp för fortsatt spel. Så frågan är vad talangen ska göra som 20-åring?

– Jag är jättenöjd med hur det gick i de matcherna jag spelade i höstas. Jag fick tillbaka suget och känner mig mer motiverad än någonsin och vill spela så högt upp som möjligt. Jag har sagt till Skattkärr att jag inte kommer att spela där kommande säsong, säger Sandberg till Värmlands Folkblad

Enligt tidningen så ska de båda SSL-kvallagen Warberg och Karlstad vara två alternativ till hösten. Uppgifter som Sandberg själv bekräftar.

– Jag har varit i kontakt med Warberg men de är mitt uppe i ett kvalspel och vi får avvakta lite grann. Det är mycket att fundera på men serietillhörighet påverkar inte, men de får spela färdigt säsongen först och så får vi se. Jag har pratat med Karlstad också, eftersom att jag spelat där förut också så är det naturligt.


Highlights: Warberg-Hagunda 6-7

Alla mål från lördagens kvalmatch där Hagunda tog ledningen med 2-1 i matcher.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: