#ibsilly
Joon Berggren.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Klart: Höllviken får ny tränare till nästa säsong

ANNONS

Avslutar samarbetet med Joon Berggren: "Alltid tråkigt med avsked"

Joon Berggren tog över Höllviken inför säsongen 2018/19 och ledde då laget till en elfteplats i tabellen, med 15 poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket. Året därpå slutade man tia men den här säsongen gick tyngre – det slutade med en trettondeplats och nedflyttning.

Nu står det också klart att den här säsongen blev den sista för Berggren hos skåningarna.

- Höllviken Innebandy och Joon Berggren har idag gemensamt tagit beslutet att avbryta Joons avtal i förtid. Vi vill understryka att detta inte har något med säsongens resultat att göra, utan att båda parter kände att det var dags för en förändring, skriver klubben på sin Facebook-sida.

Berggren, som också spelat för klubben, kommer enligt Höllviken förmodligen återvända till moderklubben Palmstaden IK för "någon form av administrativ tjänst".

- Det är alltid tråkigt med avsked men vi har pratat med varandra och då har både vi och Joon känt att detta nog är bäst för alla. Vi ska starta om i Allsvenskan där vi behöver bygga om i organisationen runt laget, som bl a kommer att inkludera en tränare med lite andra uppgifter också, säger Viktor Ottosson, sportchef i Höllviken.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: