Semifinal uppsnack
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Pixbo kallar in ett hemligt vapen till kvällens semifinal

ANNONS

Tränaren: "Sedan har vi även en annan lite joker som kommer spela idag men det håller jag för mig själv en så länge"

Idag drar första semifinalserien på damsidan igång och den är mellan Pixbo Wallenstam och Endre, två lag som imponerade i kvartsfinalen och slog ut sina motståndare Västerås Rönnby och Täby med 3-0 i matcher.

- Vi vill bara sätta igång egentligen, vi hade samma känsla inför Rönnby och vi känner oss extremt bra förberedda inför det här slutspelet. Jag och Jesper kom ju in även förra året efter jul och då tog det abrupt slut på grund av Coronan så nu känner vi att vi är ungefär där vi slutade då. Laget är minst lika kompetent och bra som det var då så vi ser jättemycket fram emot den här semifinalserien, säger Pixbos tränare Fredrik Larsson till Innebandymagazinet.

Ni möter ett Endre som sett väldigt starka ut nu på slutet, vad är deras styrkor som slutspelslag skulle du säga?

- Vi pratar om Endre som ett lag med väldigt starka individer medan vi ser oss själva som en lagmaskin. Så det är två olika perspektiv som möts. Vi behöver vinna våra en mot en dueller mot deras starka individer. Då tänker jag främst på Ellen Bäckstedt och Stephanie Boberg. När Endre är bra är de riktigt bra och vi måste stänga ner deras bra perioder i matcherna.

Vad är Pixbos styrkor som slutspelslag?

- Vi är en lagmaskin med tre formationer som kan prestera och leverera framåt. Men vi har även en väldigt bra försvarsgrund som Pixbo haft i flera år och den har vi spetsat till lite ytterligare efter att vi kom in. Så hela lagmaskinen med det stabila grundspelet ger oss en styrka som gör oss till en solklar guldkandidat.

Vem är favoriter skulle du säga i den här semifinalserien?

- Det känns som Endre är favoriten i den här serien i alla fall om man ska tro på vad som står i media. Men internt ser vi detta som en toppmatch som det är 50/50 i men att vi känner oss sjukt starka och att vi har en jättemöjlighet att gå till final.

Vad talar för att ni går till final då?

- Det som talar för det är att vi har stabiliteten i lagbygget, förväntningarna på spelarna, taktiken och lagsamanhållningen. Endre har haft höga toppar och djupa dalar i sina matcher medan vi har hållit en konstant hög nivå hela säsongen. Det tror jag kommer bli avgörande till vår fördel.

Fem SSL-tränare tippar: Så slutar semifinalerna på damsidan

Lagmaskinen till trots men i slutspelet brukar det alltid vara någon joker som kliver fram och avgör en matchserie. Vem kommer den jokern vara i Pixbo när vi tittar tillbaka på den här semifinalserien om ett tag.

- Jag tror att Eliska Krupnova kommer bli en joker, hon är väl kanske ingen joker utan hon är ju världens bästa spelare men jag tror att hon kommer kliva fram och leda laget. Hon har sett sjukt bra ut under veckan så jag tror hon kommer göra en grym semifinalserie. Sedan har vi även en annan lite joker som kommer spela idag men det håller jag för mig själv en så länge.

Det låter nästan som om Klara Loneberg är redo för comeback efter sin korsbandsskada?

- Haha, det får du se ikväll jag nämner det bara som en liten cliffhanger inför matchen.

En intressant aspekt som inte kommit upp till ytan här i vad som kan bli tungan på vågen mellan lagen är att Larsson aldrig förlorat en match som huvudtränare i SSL. Han tog över laget för två säsonger sedan när Joel Rauswall blev sjukskriven och då vann han alla sju matcher innan pandemin satte stopp för säsongen. I år tog han över laget när Jonas Eliasson fick sparken och även nu har det blivit sju raka vinster.

- Det är ju något som ni tagit upp men det stämmer säkert. Jag har ju varit assisterande tränare i två tre år innan och då har jag förlorat men som huvudtränare har jag aldrig förlorat en match i SSL än. Jag vet inte hur många matcher det är men jag vet att jag har ett bra trackrecord i alla fall.

Det är 14 raka matcher och du har chansen att skriva in dig i historieböckerna om 4 matcher som guldtränaren som aldrig förlorade en enda SSL-match.

- Det hade varit helt fantastisk, haha och det är ju det här man tävlar för. Såklart är det målsättningen att vi ska vinna de fyra kommande matcherna. Det hade varit så sjukt med 18 raka vinster.

Då kan du lika gärna lägga coachtavlan på hyllan för gott för det blir svårt att slå.  

- Haha, man ska aldrig säga aldrig men det hade varit den perfekta avslutningen med ett guld som du säger.


TV: DIF-tränaren om mardrömmen i Stockholm

Djurgårdens tränare Mikael Öhman berättar om svårigheterna att bedriva innebandyverksamhet i huvudstaden.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: