Kvartsfinal: Sirius-KAIS Mora 1-2 i matcher
Jessika Eriksson.
Foton: Per Wiklund
Superligan

Slutspelsveteranen: ”På ett sätt är man rutinerad, men…”

ANNONS

Gör sitt första slutspel på tre år: ”Det var lite nervöst och tog tid att komma in i det”

Det är inte jättemånga spelare som är kvar från KAIS Moras storhetstid de prenumererade på SM-medaljer. Men Jessika Eriksson, 27 år, har faktiskt varit med och tagit ett guld med klubben säsongen 2014/15.

Med sina 75 matcher under åtta SM-slutspel är Eriksson den 10: mest rutinerade spelaren i dessa sammanhang. Av aktiva SSL-spelare är det bara Moa Tschöp som spelat fler slutspelsmatcher (93 respektive 84).

Men trots all den erfarenheten är årets slutspel speciellt för Eriksson: Det är hennes första sedan 2018. Förra året ställdes det in och året dessförinnan spelade hon bara fem matcher i klubbens division 1-lag.

- Vi pratade om det i laget. På ett sätt är man rutinerad och har varit med i många år. Men när man börjar räkna på hur många år sedan det faktiskt var som man spelade slutspel senast, så kom vi fram till att det var tre år sedan. Det var lite nervöst och tog tid att komma in i det, säger Eriksson till Innebandymagazinet.

Vi pratar med henne dagen efter Moras andra seger mot Sirius i slutspelet (”Vi gör en bättre match än i söndags, men vi har lite mer att ge”), som man vann på bortaplan med 6-3. Det innebär att man leder matchserien med 2-1 och har chansen att avgöra på fredag.

- Vi nöter på, tycker jag. När vi spelar så som vi vill, när vi är aggressiva och följer våran matchplan, så visar vi att vi är bättre än Sirius. När vi inte gör det så är vi inte det, säger Eriksson.

Noterbart är hur många lägen man skapat. På de tre matcherna har man fått iväg 37, 34 och 29 skott, men man har också mötts av en storspelande Sirius-målvakt i form av Matilda Östlund Visén .

- VI följer vår matchplan. Vi vet vart vi vill komma till avslut. Sen har deras målvakt gjort det väldigt bra, hon har tagit många av skotten. Det är något vi får prata om och jobba med, så vi ser till att ha trafik framför kassan och försvårar för henne.

Hur har känslorna varit ute på planen?

- Det har känts som slutspelsmatcher. Det blir ju annat i slutspelet, inte lika välspelade matcher och man märker att lagen sliter på ett annat sätt. Just ”tugget” har det inte varit så mycket med, faktiskt. Det kanske blir det nu när vi får kniven mot stupen litegrann och har matchboll. 

Vem i Sirius är enklast att reta upp?

- Det vet jag faktiskt inte (skratt). Jag brukar inte tugga så mycket, jag får börja med det nu!


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: