Slutspelet 2021
Foto: Bosse Grängsjö
SM-slutspel

Sirius har hittat slutspelets stora joker

ANNONS

Sirius har hittat en riktig joker i slutspelet mot Mora, ska hon spela en avgörande roll även ikväll?

En av slutspelets allra största jokrar så här långt är Sirius Rebecka Jansson. 20-åringen har alla klassiska attribut för en joker som dyker upp från ingenstans och sedan blommar ut och avgör en matchserie på egen hand. Jansson anslöt till Sirius i december från Telge när Damallsvenskan stängdes ner. På sina 12 matcher i grundserien snittade hon ett poäng per match men i slutspelet har hon varit stekhet och snittat tre poäng per match mot självaste Mora.

- Jag tror det beror på att jag känner mig trygg i mitt eget spel och spelar med ett självförtroende som jag hittat tillbaka till, säger succéjokern till Innebandymagazinet.

Bele Barkarbyprodukten är dock inte debutant i dessa sammanhang utan hon har spelat två säsonger med Täby och hon debuterade i slutspelssammanhang när Täby vann sitt historiska guld. Då blev det bara två matcher och ett mål. Men nu är hon tillbaka i SSL igen efter en säsong i Allsvenskan och gör succé i Sirius.

- Det är jätteroligt att vara tillbaka, självklart också lite nervöst men det släppte rätt så snabbt! Jag kände mig supervälkommen och kom in snabbt i laget vilket gjorde att jag kunde fokusera fullt ut på spelet.

Första matchen förlorade Sirius med 3-6 och Jansson gjorde alla tre målen. I andra matchen spelade Jansson fram till 1-1 målet, hon spelade även fram till 4-4 målet och avgjorde sedan tillställningen med 5-4 målet.

- Jag tycker de två första matcherna har speglat de resultaten som blivit ganska bra. I första matchen är Mora lite mer kliniska i sina avslut och framför vår kasse, de är också mer effektiva på chanserna de får. I andra matchen tycker jag att det är vi som är snäppet bättre, försvarsspelet och kvalitén är bättre, men framför allt energin i laget.

Hur går tankarna inför match tre och vad blir nycklarna till en seger?

- Vi ska fortsätta bygga vidare på det vi visade i den andra matchen. Det kommer bli jättetufft likt de två tidigare. Sätter vi försvaret, är effektiva i våra kontringar och har den energin vi hade i förra matchen ska det nog gå vägen.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: