SSL-kvalet
Foto: Adam Troy
SSL-kval

Kommer Hagundas säsong vara över imorgon eller inte?

ANNONS

"Det är häftigt att spela sådana här matcher och hela laget går och längtar till morgondagen."

Imorgon avgörs det om det kommer bli Hagunda eller AIK som går vidare till play off 2 i SSL-kvalet. AIK vann sin hemmamatch med 7-5 medan Hagunda vann senast med 11-8.

- Första matchen kom vi inte alls upp i den nivån som man ska kliva in i ett SSL-kval med. Senaste matchen var vi bra i 40 minuter och det räckte. Men jag tycker att vi har växlat upp nu och det är först till två som gäller. Vi har hittat formen som vi avslutade serien med så jag har en bra känsla, säger Hagundas Fredrik Holtz till Innebandymagazinet.

En väldigt annorlunda säsong är snart över och imorgon kommer allt att ställas på sin spets. Det är vinna eller försvinna som gäller och för ett av lagen kommer säsongen ta slut om bara några timmar.

- Vi längtar verkligen till morgondagen. Vi är väl inne på sjunde eller åttonde raka finalen nu. Varje match på slutet har varit så otroligt viktiga och vi har spelat final varje match där vi bara har haft vinst i huvudet. Det är häftigt att spela sådana här matcher och hela laget går och längtar till morgondagen.

Vad talar för att Hagunda går vinnande ur denna batalj?

- Vi har mycket kvalitéer och vi har hittat ett grundspel som vi litar på. Vi är enormt starka fysiskt och Hagunda är en stark maskin som tuggat i gång nu.

 

Vad talar för att AIK:s säsong inte tar slut imorgon?

- AIK är luriga och effektiva. De har ett par snipers som brukar ta vara på sina lägen och även deras defensiv är stark när den klaffar. Det är ett lurigt lag att tas med och vi försöker lista ut hur man ska göra det på bästa sätt. Jag tycker att vi hittade det senast så vi vet hur vi ska ta dem.

Matchen i matchen kommer stå mellan Hagundas Holtz och AIK:s Alex Kjellbris. De är de två spelarna som gjort flest poäng när de båda lagen har mötts de tre senaste säsongerna. Totalt har de gjort 14 poäng vardera mot varandra och en av nycklarna till vinst imorgon kommer vara vilken poängkung som vinner den interna kampen.  

- Jag ska fortsätta med mitt slit och riv och till slut hamna i lägen där jag kan nyttja min skicklighet med att assa eller ta skott. Jag gillar sådana här matcher och det är därför man håller på att spela så det här läget passar mig utmärkt.

Hur ska ni få stopp på Kjellbris då?

- Vi har inte snackat om deras individualister. Vi pratar om vårt spel och vem som gör poäng i deras lag har vi inte haft uppe till diskussion. Vi har enbart fokus på vad de blåa killarna gör och inget annat.

Hur kommer matchen sluta?

- Vi kommer vara taggade till tusen och det kommer AIK också vara. Jag tror på en tight men väldigt häftig tillställning över 60 minuter där de laget som hittar flest nycklar, energi och frenesi kommer att ta hem det. Min känsla är att vi i Hagunda är väldigt tunga att möta i 60 minuter och vi ska gå vidare, det finns inget annat. Sedan får vi ta det därifrån.

Då utgår vi från att ni går vidare då när du säger så. Vilka möter ni helst från södra serien i play off 2?

- Vi har revansch att kräva på Warberg så det hade varit väldigt kul att få möta dem i ett kval igen.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: